Celulit u divljem životu

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Odavno već ne doživljavam tijelo kao masu nečega, ni svoje ni vaša koja mi donosite na tretmane. Čovjek je za mene puno više od zbroja svojih sastavnih dijelova.

Naša fizička pojavnost je između ostalog prilika da doživimo ovaj život što punije i sadržajnije.
Cijenim ju, poštujem, prihvaćam i volim.

Iz te pozicije mislim da se o tijelu treba skrbiti, podržavati ga na sve moguće dostupne načine, da nas služi što dulje i da nam ovo putovanje bude što lagodnije.  Načina je mnogo: od osluškivanja tjelesnih potreba i djelovanja u skladu s njima, odabira fizičke aktivnosti koja mu godi, preko kvalitetne njege kože, adekvatne i bogate ishrane, dovoljno sna i odmora – do konkretnih tehnika kao što je aromaterapija. Nemoj da ti briga o sebi bude na dnu ljestvice prioriteta. Ti si svoj najvrijedniji resurs. I kao što brineš o autu kojeg voziš, svom biciklu ili vešmašini, brini i o svom tijelu. Dano ti je, odgovorna si za njega dok je tvoje.

Nasiljem do ljepote

Svjesna sam da čim zamiriši proljeće i kozmetička industrija nanjuši kratke suknjice, kreću kampanje za borbu protiv viška kilograma, medijska silovanja s tretmanima i preparatima protiv celulita i ostali pokušaji da te se uvjeri da s tobom nešto ne valja i da je jedini način da se popraviš korištenje baš njihovog proizvoda.
I sama u ovo vrijeme imam više pitanja na tu temu nego ikad tokom godine. Moj odgovor mnoge iznenađuje. Jer je kontradiktoran. Ali samo naizgled. Pazi sad:
Ne bavim se celulitom, ne radim anticelulitne tretmane. Ali imam proizvod koji na njega djeluje. 

Kako to? Čitaj dalje.

Ajmo malo pogledati što stoji iza ideje odlaska na anticelulitnu masažu. Znaš li kako takva masaža izgleda u klasičnoj ponudi salona za njegu tijela?

Dođeš, skineš se u kabini pod neonskim svjetlom, legneš, izmesare te neempatične ruke pretjerano brbljave maserke, uvjerava te da je bol za tvoje dobro i da su masnice odličan znak. Nakon pola sata mrcvarenja, ustaješ se sa stola potpuno rasuta, energetski, psihički i fizički. Plače ti se od muke. Mrziš sebe, svoje noge, cijeli svijet i kuneš se da više nikad nećeš ni pogledati nešto čokoladno.

Ako ovo nije tvoje iskustvo – drago mi je zbog tebe.
Većini jeste.

S kojom namjerom većina žena ide na takve tretmane? Kakva uvjerenja ima o sebi i svom tijelu?

  • Nisam dovoljno privlačna.
  • Moram se riješiti nekog dijela sebe.
  • Ljepota boli, moram pretrpiti.
  • Masnice su znak da sam napravila nešto za sebe.
  • Masaža mora boljeti.

Žao mi je. Ideja uništavanja dijelova tijela nije moj princip. Količina nanesene boli nije proporcionalna učinkovitosti tretmana. A o razmjeni energije i suptilnih poruka za vrijeme masaže da i ne pričam.

Moj pristup je malo drugačiji

Neću podržati niti jedno od tih uvjerenja. Neću te podržati u želji da se uništiš i da nastaviš vjerovati da s tobom nešto ne valja, pa moraš trpiti bol da bi se popravila. Neću te podržati niti u borbi protiv tog tvog celulita, ma koliko razumjela da je on ugroza tvom zdravlju.

Podržat ću nešto drugo.

Tvoju brigu za sebe.
Tvoje „stalo mi je“ do mog zdravlja.
Tvoje „osjećam da mi je ovaj teret previše“.
Tvoju odluku iznutra da prodišeš, da se oslobodiš, da potrčiš s lakoćom.
Tako će izgledati i moj tretman.
Tvoju želju da se konačno prihvatiš. Vidim te. Čujem te i prihvaćam te u cijelosti. Svaki tvoj dio, pa i taj koji misliš da je ružan i da ga se treba riješiti. Meni je on samo znak da predugo nosiš teret koji ti ne pripada. Pomoći ću ti u želji da ga se oslobodiš.
Fokusirat ću se na tvoje emocije. Na dobar osjećaj u tijelu, na povratak doma, u sebe. Pomoći ću ti da ojačaš ljubav prema sebi. Iz pozicije sebeljublja, odraz u ogledalu izgleda sasvim drugačije.
Naučit ću te da je tijelo cjelina i da ga kao takvo doživiš. Zato će moj tretman uključiti sve dijelove tijela, a ne samo one koji su tebi problematični. Jer ti jesi cijela.

Složit ću ti kombinaciju eteričnih ulja koja će potaknuti čišćenje na svim razinama. Što je celulit do li otpad koji nisi otpustila? Samo manifestacija tvoje unutarnje realnosti. Nedostatak cirkulacije, nerješavanje otpada, nedostatak gibanja i protoka energije.

Uputit ću te u tajne samomasaže i složiti ti preparat koji ćeš sama koristiti. Naučit ću te važnosti kreiranja osobnih rituala. Sama ćeš sebi postati najbolja podrška. Shvatit ćeš da je dodir način prenošenja poruka. Kako drugoj osobi, tako i samom sebi. Pazi što si pričaš svojim dodirima dok nanosiš preparat, i koju poruku si šalješ.

I na kraju, kužiš već kamo ovo vodi – s kojom namjerom ću promiješati tvoju mješavinu? S ljubavlju i željom da pomognem tijelu u procesu koji je već iznutra započeo, ili ću ti zapakirati i suptilnu potvrdu tvojih negativnih uvjerenja?

Podršku za sebe u ovom smislu naći ćeš u WILD SPIRIT – Ulju za celulit i WILD SPIRIT tretmanima.

Budi nježna prema sebi,

Više na: Kristijana Vučetić – www.povratakdivljezene.com

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.