Casa Júlia – Moderan interijer u zgradi starije gradnje

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Casa Júlia

Casa Júlia je smještena u potkrovlju stambene zgrade iz 60-ih godina 20. stoljeća. Nalazi se na području španjolske provincije Tarragone.

 

Kako to ide iz starog u novo, možete vidjeti na primjeru ovog projekta. Stariji, nedovoljno osvijetljen interijer je preuređen u novi, moderno uređen stan.

Casa Julia

Kada je analizirana morfologija postojeće kuće, utvrđeno je da iako je dnevna soba povezana s terasom, bila je malena. Istodobno, između dnevnog boravka i kuhinje je bila smještena prostorija zbog koje je postojao hodnik koji je uzimao površinu na štetu dnevnog boravka, kuhinje i kupaonice.

Casa Julia

Casa Julia

Program koji je naručitelj zatražio sastojao se od dnevnog boravka, blagovaonice, kuhinje, dvije spavaće sobe, radne sobe, kupaonice, višenamjenskog prostora za čišćenje i spremišta.

Casa Julia

Odlučeno je da se ide s minimalno mogućim intervencijama rušenja kako bi se ujedinile prostorije i kako bi osigurali veliki dnevni prostor.

Time se stvara veliki, fluidni prostor koji konačnu kuću čini jednostavnim mjestom za život. Dnevni prostor postaje svijetao i prostran.

Casa Julia

Kako bi kreirali ugodan, prijateljski ambijent, po principima danskog koncepta hygge, na cjelokupnu površinu stambenog prostora su postavljene podne obloge s kamenom teksturom. Koristili su neutralne boje i toplo drvo.

 

KLIKNITE NA FOTKE ZA PREGLED GALERIJE.

 

Fotografije: José Hevia

GULLEM CARRERA ARQUITECTE

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi inspirativne priče o ženama koje čine razliku, savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, pronicljive članke, novosti iz svih ženama zanimljivih područja. Portal je namijenjen ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje portala ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.