Budite svoji – Recenzija

Pinterest LinkedIn Tumblr +

„Budite svoji“ poruka je koju nam u svojoj novoj knjizi šalje Sarah Knight, anti-guru i autorica bestselera.

 

Kako se založiti za ono što jesmo i što stvarno želimo, trebamo i zaslužujemo? Kako dopustiti sebi samima da budemo svoji i da živimo život prema svojim pravilima? Kako možemo smanjiti razinu svakodnevnog stresa i postati samouvjerenijima i snažnijima? Kako postići uspjeh, a da nas pritom stvarno nije briga što drugi misle?

Sve su to pitanja na koja Sarah Knight donosi odgovore u svom prepoznatljivom stilu. Odrješita na riječima uvjerljivo nam pojašnjava sve što navodi, razbija predrasude. Kad ona piše, sve se čini tako jednostavno i logično.

Korisno, korisno, korisno…

Saznajemo i kada je u redu biti sebičan, zašto je besmisleno biti savršen i kako biti „težak“. Na osnovu vlastitih iskustava savjetuje kako izbjeći neugodnosti, dosadne razgovore, naporna obiteljska događanja i BITI SVOJ. Naglašava da ne možemo živjeti tako da zbog očekivanja drugih ljudi ne doživimo vlastita iskustva i da iz njih pri tom ne učimo.

„Jer živimo li svoj život prema tuđim definicijama uspjeha, znači da živimo prema tuđim snovima, strahovima i poimanjima rizika i kajanja.“

Knjiga nam pruža novu perspektivu, donosi olakšanje, osjećamo se manje loše kad konačno shvatimo da je u redu staviti i sebe na prvo mjesto u životu. Nije to nikakva nova mudrost, ali jednostavan način na koji autorica donosi sadržaj je, rekla bih, prilično djelotvoran i primjenjiv u svakodnevnom životu.

Autorica poručuje: „S VAMA JE SVE U REDU.“

Priručnik koji bi svatko trebao pročitati!

 

Share.

About Author

Marijana Glavaš

Urednica portala Suvremena žena

Comments are closed.