Bucket list

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jeste li gledali taj film? One s Jackom Nicholsonom i Morganom Freemanom? Ako niste pogledali, sad je vrijeme.

Zapravo riječ je o Listi želja, ali sama riječ „Bucket“, dolazi od američkog izraza „Kick the bucket“ ili vam ga na finjaka „umrijeti“.

Lista želja je popis od barem 100 osobnih ciljeva koje želimo ostvariti.

OK, ne znam za vas, ali ja ih nemam toliko. Zapravo, mislim da ih nemam, ali sad imam vremena razmisliti koji bi to ciljevi bili.

Veliki dio njih sam kroz život ostvarila, kao naprimjer:

  • Završila obavezno školovanje, iako učim cijeli život
  • Udala se
  • Postala majka
  • Radim posao koji volim i koji me ispunjava
  • Napisala i objavila knjigu

Nije baš sve to bilo na mojoj listi, ali ovo zadnje recimo nisam nikad ni planirala, a desilo se i izvanredno je iskustvo. Zato smatram da je dobro imati takvu listu, ali da se ne treba samo po njoj voditi. To je recimo kao okvirni vodič kroz život.

Ako ćemo živjeti samo da bi ispunili želje koje se nalaze na listi, promaći će nam mnogo drugih divnih stari koje nećemo vidjeti, a život ih je planirao za nas. I da, ono što je važno za zapamtiti je da se stvari na toj listi odnose samo na vas. Na ono što vi želite za sebe. Za ispunjenje svog života, a ne da zadovoljite želje obitelji, prijatelje, poslodavaca.

Zato mislim da bi bilo dobro svesti taj popis na recimo 10 stvari.

 

Evo ovo bi bilo mojih TOP 3:

  1. Naučiti kako NE ubiti svaku lončanicu koju dobijem. Stvarno, meni i kaktus uvene!
  2. Naučiti kako napraviti kruh. Jako je deprimirajući kad ti se ni u pekaču kruh ne digne… Jer to možda do mene i mojih ruku?
  3. Naučiti voziti automatik. Da, znam da je lakše, ali ja bez šaltunga ne znam i bojim se!

Eto, skromna sam, ali i to je početak.

Kad malo bolje razmislim, natukla bi ja taj popis i do 100 stavaka kad vidim kave gluposti su mi u TOP3!
I kad bi došla do 100, bio bi tu i 101… itd.

Ok. A vi? Imate li vi svoju Listu želja? Ajde, nemojte biti škrti, podijelite s nama bar TOP3!

Voli vas vaša Nevena s čudnim listama!

Share.

About Author

Nevena Skočić

Žena, majka, prijateljica i supruga – to su uloge koje najčešće i najradije igra. Svojom empatijom prema ljudima i životinjama nerijetko sudjeluje u volonterskim akcijama za pomoć. Majka je četrnaestogodišnjaka, koji kao ni ona nije ljubitelj riječi „morati“ ili „trebalo bi“, pa zajedno nerijetko provode vrijeme u raspravama o životnim temama koje i odrasli zaobilaze. Društvena, nasmijana i do bola sarkastična, ljubiteljica je dvosmislenih rečenica i općenito takvog načina komunikacije. Smatra da tako drži svoj um svježim pa se često tako i obraća. Nedavno je objavila svoj prvijenac, roman „Što ne znaš, ne boli“ koji se bavi velikim temama u životu žena 21. stoljeća. Nevena piše nastavak romana.

Comments are closed.