Božićno buđenje – Tajči

0

Ove godine sam istraživala životne prekretnice koje nas dovedu do življenja s radošću i svrhom, koje nam donesu dobrotu i ljubav u naš svijet.

Nije li to zapravo i Božić? Velika prekretnica u povijesti svijeta koja nam je donijela (ili barem imala namjeru da nam donese)  svjetlo, ljubav i mir. Gregorijanski kalendar, koji se koristi kao neslužbeni standard već dugi vremenski period, uvijek je bio usredotočen na te prekretnice.

Svake godine kada se Božić približi, svi zajedno pokušavamo donijeti više tog svjetla,  ljubavi i mira u naš svijet. Ukrašavamo svoju okolinu na način koji vizualno predstavlja to „posebno“ vrijeme, pripremamo ukusnu hranu koja nas okuplja i hrani naše tijelo, stvaramo umjetnost i glazbu koja priča priče o vjeri i čudima koja su pratila „Prvi Božić“, čekamo Djeda Božićnjaka da nam donese darove – darove koji simbolično predstavljaju Božji dar čovječanstvu. Darove koji sadrže ljubav i poruku: vidim te, stalo mi je do tebe, volim te. Ti si bitan.

Kada na božićno jutro djeca trče niz stube i gledaju ispod božićnog drvca, to je ono što traže duboko unutar svojih srca: ostvarenje želja, dar koji je više nego samo stvar. Zamotan u ljubav, predstavlja im nekoga kome je do njih stalo. Nekoga tko kaže:“Volim te…vidim te…bitan si.“

Ovo je poruka za koju vjerujem da smo svi pozvani činiti uvijek, ne samo za Božić, nego svakog dana tijekom godine.

Tako sam u svoj talk show pozvala nekoliko gostiju, kako bi s nama podijelili svoje načine pružanja ljubavi i brige. Ova posebna epizoda Waking Up in America, koja je snimljena u Nashvilleu, ispunjena je odličnom glazbom.

Krys Midgett je osnivačica dobrotvorne zajednice Give a Little Nashville i istoimenog e-magazina. Ona govori o tome što ju je navelo da prikuplja igračke za djecu čiji roditelji ne mogu priuštiti kupovinu darova.

Brett Swayn je osnivač funkcionalnog caffe-a i ugostiteljskog centra pod nazivom „The Cookery“ u kojem beskućnike uči kuhati i priprema ih za rad u komercijalnim kuhinjama, govori nam i o svom omiljenom božićnom jelu.

Kantri pjevač i glumac Waylon Payne (kojeg možda znate iz folma Walk the Line) dijeli svoju priču o ovisnosti o drogama i objašnjava kako božićni blagdani mogu biti teški onima koji se bore s ovom bolešču.

Keisha Olds, osnivačica Spoilt magazina, govori o važnosti brige o sebi tijekom sezone.

Moji gosti, Brian Hanson and Michael Alvey Trio, sviraju prekrasnu božićnu glazbu koja grije srca, a ja pjevam.

I dajem popis svojih omiljenih božićnih darova (nekih za koje je potrebno izdvojiti novac i drugih koji su potpuno besplatni), ali su svi usmjereni na dijeljenje prekrasnih zajedničkih trenutaka, stvarajući iskustvo koje kaže: Volim te, bitan si.

Waking Up In America je tjedni talk show koji predstavlja goste s  različitih područja – atletske prvake, društvene poduzetnike, priznate autore i govornike koji su do doživjeli prekretnice u svojim životima. Wakingupinamerica.net

Autorica: Tajči Cameron

Tajči Cameron

Tajči Cameron

Prevela: Marijana Glavaš

Share.

Comments are closed.