Biti „vezabilan“

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Želim konačno u svom životu osobu svog života, svoju srodnu dušu, partnera s kojim ću dijeliti dobro i zlo, dok nas smrt ne rastavi… Ili tako nekako.

Da, divno bi bilo jednom učiniti nešto i da to traje zauvijek. No, stvari ne idu tako. Nikada. Možemo li udahnuti toliko zraka da ne moramo više nikada udahnuti? Pojesti toliko hrane da ne moramo više nikada jesti? Znam da će neki od nas reći kako smo pojeli dovoljno za cijeli život, no ne mislim na to!
Ne postoji ništa što ćemo učiniti jednom i bit će zauvijek dovoljno. I ova činjenica je puno više blagoslov nego kletva.

 

Dakle, što nam je činiti ako želimo svoj „status veze“ konačno promijeniti s „komplicirano“

Možda najveći problem veza je to što u trenutku poznavanja i u trenutku započinjanja veze mi nismo ista osoba.

Krećemo li iz „meni treba netko“ ili „želim da mi se dogodi…“ ili „on/a mora imati te i te osobine“ mi zapravo krećemo iz želje da promijenimo nešto čime nismo zadovoljni. Nešto dopunimo i upotpunimo u životu. A uloga iz koje krećemo u vezu je uloga osobe koja je nepotpuna. Kada krenemo u vezu i ostvari nam se to što smo trebali, postajemo osoba koja to ima. Bum, mi smo druga osoba. Naš partner ne treba nas takve, treba nas onakve kakvi smo bili pri predstavljanju. Da se razumijemo, ovo može biti i u drugom smjeru, da sebe pokažemo divnima na početku, a kasnije pokažemo svoje ubičajeno lice koje i nije tako divno. Opet, partner nije „potpisao“ to nego ono što je vidio u izlogu slikovito rečeno. Eto problema u vezi.

Pa kako to promijeniti

Tako da ne trebamo nekoga da nas upotpuni i ne tražimo srodnu dušu nego budemo „vezabilni“ kako ja to nazivam.

Kako to izgleda? Jednostavno je. Mi smo odgovorni za ono što radimo. Nemamo potrebe sebe prikazivati na ovaj ili onaj način kako bismo nekoga pridobili. Nemamo potrebu imati nekoga pored sebe čak i ako to želite. Većina nas želi biti u vezi i to je savršeno u redu.

Vezabilan si kada si snažan i samostalan i druga ti strana treba ne da te čupa iz lošega, nego da ono divno kreirate i uživate zajedno.

Potreba za nekim je potrebitost, jedna od najodbojinijih sila u svemiru. Želite li biti odbijeni, samo nastavite trebati svoju srodnu dušu.

U suprotnom, dajte posvetite se sebi. Postanite osoba kakva želite biti, počnite uživati u životu i počnite njegovati sebe. Kada sebi pokažete da ste toliko vrijedni da možete njegovati sebe, tada će vas i drugi poželjeti tretirati upravo tako. Jednako kao što vas sada tretiraju upravo tako kako vi tretirate sebe. Možete li ih kriviti?

Vezabilna osoba je svjesna sebe i daje sebi te je sposobna davati drugima. No, ne manje bitno, sposobna je primiti od drugih jer kad primamo dajemo drugima radost darivanja.

Vezabilna osoba je osoba koja može ući u zdrave odnose na poslu, s prijateljima i u partnerskim vezama. Da, rijetki su, no ne znači da ne trebate krenuti u tom smjeru. Uvjerio sam se da se može. Mnoge moje klijentice su od mene izašle kao vezabilne. Popravile postojeće ili započele nove divne veze. A neke su jednostavno shvatile svoje prioritete te su nastavile raditi kao i do tada, ali su sada znale što i zašto čine.

Nije li to znak slobode?

Želite li naučiti postati vezabilni ili riješiti bilo koju dilemu u vezi svoje ljubavne veze, pozivam vas na radionicu OTPUSTI STARE VEZE-DOPUSTI NOVU LJUBAV koja će se odigrati u prvoj polovici sljedećeg mjeseca. Iskažite interes na skender.miro@gmail.com i poslat ću vam više informacija.

 

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.