Autentično tradicionalno ljetno utočište – Milos House

Pinterest LinkedIn Tumblr +

k-studio_milos_03

Donosimo vam prekrasnu tradicionalnu obiteljsku kuću smještenu na grčkom otoku izgrađenu od kamena i prirodnih materijala.

 

Arhitekti su obnovili kuću iz 19. stoljeća smještena na rubu litice u mjestu Plaka koje se nalazi na grčkom otoku Milos kako bi je pretvorili u obiteljsku kuću namijenjenu za ljetno utočište.

Kuća je izgrađena 1813. godine. Nije sastavljena od zasebnih elemenata, gotovo svaki njen dio je u kamenu. Arhitekti su odlučili poštovati tu gradnju, zidove debljine 60 cm su ostavili netaknutima, obavili su vrlo precizne radove uz minimalne intervencije. Uklonili su samo novije strukturalne dodatke kako bi oživjeli izvornu namjeru dizajna. Svi novi elementi su izgrađeni tradicionalnim tehnikama, korišteni su materijali iz lokalnih izvora.

k-studio_milos_02

Izvorno je kuća bila podijeljena na dva dijela – prizemlje koje je služilo kao glavni stambeni prostor te podrum iskopan planinskoj stijeni, a služio je kao skladišni i pomoćni prostor.

Donja razina koja je nekada bila podrum danas je opuštajući apartman za goste, odvojen je i osigurava privatnost iako je samo nekoliko koraka od glavne kuće. Završna obrada zidova je gruba kako bi prirodan izgled kamena ostao sačuvan. U njega dopire vrlo malo prirodne svjetlosti zbog malih otvora i smanjene visine stropa.

k-studio_milos_08

Gornja razina kuće je za razliku od donje ispunjena svjetlom i u njoj su smještena glavna stambena područja te je prilagođena suvremenom obiteljskom životu.

k-studio_milos_12k-studio_milos_11

U ulaznom dvorištu uklonjene su izvorne betonske ploče i zamijenjene pergolom od bambusa. Dodan je tuš, umivaonik i mjesto za vješanje ručnika pri povratku s plaže, kreirana je prava, kako je nazivaju, post-beach „de–sanding zona“.

k-studio_milos_04

U glavnoj kući podovi su napravljeni od drva i škriljevca, a neobojeni zidovi omogućuju kući da diše. Kuća je uređena u lokalnom stilu, istovremeno uključujući najsuvremenije uređaje i tehnologiju. To se posebno odnosi na kuhinju koja je smještena u manjoj prostoriji, ali profesionalno opremljena.

k-studio_milos_10

U dječjoj spavaćoj sobi osiguran je koristan prostor za igru. Kamin u dnevnom boravku predstavlja središnju točku i stvara ugođaj ugodnog obiteljskog doma.

Sve prostorije unutar kuće tradicionalno su dizajnirane i uređene za svakodnevnu uporabu, kao i za proširena obiteljska okupljanja.

KLIKNITE NA FOTKE ZA PREGLED.

 

Fotografije: VANGLIS PATERAKIS

k-studio

Pripremila:  Iva Šurdonja 

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi inspirativne priče o ženama koje čine razliku, savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, pronicljive članke, novosti iz svih ženama zanimljivih područja. Portal je namijenjen ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje portala ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.