Aromaterapijom protiv urastanja dlačica

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Znam puno žena (i sama spadam u tu skupinu) koje imaju problema sa viškom estetski i higijenski nepoželjnih dlačica. Ljeto je vrijeme kada one dolaze više do izražaja i kada ih se naravno želimo riješiti pod svaku cijenu.

 

Tada učestalije radimo depilacije raznim metodama. Bilo koju metodu depilacije izaberete i provodite, uvijek se nažalost  pojavljaju neželjene posljedice u vidu crvenila, iritacija kože i neizbježnog urastanja dlačica.

Takve posljedice depilacije možete smanjiti i u većini slučajeva izbjeći pravilnom njegom.

Od najveće pomoći će nam tu biti pilinzi.

Prije depiliranja preporučljivo je napraviti piling i istušitati se, kako bi omekšali kožu i  proširili pore. Tako će se dlačice lakše odstraniti.

Nekoliko dana nakon depilacije kada dlačice počinju intenzivnije rasti, piling treba raditi dva puta tjedno kako bi omogućili dlačicama da rastu prema van, a ne u kožu.

Napraviti piling u «kućnoj radinosti» zaista nije problem, jer imate na izbor jako puno sastojaka od kojih možete dobiti njegujući i učinkoviti pripravak.

Evo za ideju jedna jednostavna receptura:

Piling s kukuruznim grizom

30 g kukuruznog griza, 15 g biljnog ulja, dobro promiješati i ostaviti 10-tak minuta da odstoji,  dodati 5 g biljnog glicerola i 5-6 kapi eteričnog ulja.

U tu svrhu vam također može poslužiti kava, mak, kokos, mljeveni bademi…

Kako bi ublažili i što brže uklonili crvenilo i iritacije kože, odmah nakon depilacije trebamo nanijeti pripravak koje će imati protuupalno djelovanje. To može biti krema ili uljni pripravak. Ukoliko se odlučite za uljni pripravak, bilo bi odlično da to bude kombinacija macerata nevena i kantarionovog ulja u koji možete dodati i nekoliko kapi eteričnih ulja s antibakterijskim, protuupalnim i regenerativnim djelovanjem (čajevac, širokolisna lavanda, ružarin kemotip verbenon, sjeme mrkve…).

Ukoliko se odlučite za kremu, moja preporuka bi bila krema sa shea maslacem, maceratom nevena i dodatkom eteričnih ulja. Shea maslac kožu jako lijepo hidratizira i djeluje protuupalno, a u kombinaciji sa maceratom nevena nikako ne možete pogriješiti.

Bilo bi mi draže da o ovoj temi znam puno manje iz vlastitog iskustva (a više teoretski), ali eto, vjerujte mi, ovo su dobro isprobane metode.

www.aromaterapijaviola.com

 

Share.

About Author

Katica Wolf

Comments are closed.