Aromaterapija kod emocionalne i fizičke boli

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jedna polaznica seminara “Aromaterapija kod emocionalne i fizičke boli” kaže kako joj je dosta ljubavne samoće, ali da istovremeno i ne želi nikoga. I što da radi sada, pita ona mene.

Na tren sam pomislio “A pravog si našla to pitati!”, mene, slobodoumnog Strijelca kojem je nevezanost i sloboda važnija od zraka… A onda se sjetih kako sam i ja posegnuo za aromaterapijom i energijom eteričnih ulja nakon najvećeg ljubavnog brodoloma. PRVI je korak čišćenje i otpuštanje, odgovaram ja u nedjelju 6. ožujka 2016. polaznici koja je postavila to pitanje.

Nevinost će nam dati, prema jednoj od teorija energetskog rada i simbolike eteričnih ulja, NEROLI. I dalje nastavljam… Svako jutro, odmah nakon buđenja i ustajanja iz kreveta, nježno pošpricaj svoje lice, glavu i cijelo tijelo hidrolatom nerolija. Čini to onoliko dana koliko TI osjećaš da je potrebno (svi odgovori leže u tebi, sve već znaš!). Poslije nerolija započinje DRUGI korak. “Sadimo” sjeme ljubavi – ružom! Idealno bi bilo spraviti parfem sastavljen od 1 ml OSHADHI ili FLORIHANA eteričnog ulja ruže (oko 20 kapi) + 4 ml biljnog ulja nenametljive i postojane jojobe. Par kapi te mješavine umasiraj svako jutro na područje srca i svjedoči čarobnim promjenama u svom životu. Ljubavni ogrtač, tako sam nazvao taj pripravak/parfem!

Potaknut ćemo ljubav u nama samima prema nama samima, a onda i prema drugima – garantira nam ruža. Dobro? Taj ritual, dušo draga, nadopuni i hidrolatom ruže (isprobaj bijelu ružu – Rosa alba – hidrolat); špricaj sebe i svoje energetsko tijelo tim hidrolatom u danima koji slijede. Kada završiš ljubavni odnos s ružom, kreni prema TREĆEM koraku – ylang ylang eterično ulje za “slomljeno srce”, bol srca, povrede na energetskoj i fizičkoj razini koje se nalaze na i oko srca…

Ylang liječi srčane boli i dokazano je njegovo djelovanje kod (stresnih) tahikardija, hipertenzije, uznemirenosti i općenito lošeg raspoloženja. Spojiti ćemo ylang i vetiver. Ylang iscjeljuje a vetiver svojom energijom privlači mušku energiju. Neka to bude tvoj drugi parfem! I ako rezultat (karta za bračnu luku) izostane, ja sam tu!

Autor: Saša Radulović
Aromaterapeut

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.