Ako želiš promijeniti nečiji svijet

Pinterest LinkedIn Tumblr +
promijeniti neciji svijet

Foto: Andrea Piacquadio, Pexels

Što prvo pomisliš kad se probudiš?

  • Je li ti se ikada dogodilo da prva misao koju pomisliš ide prema nekome drugom na podržavajući, pozitivan način?
  • Je li ti ikada palo na pamet da tvoje misli utječu na nečiji život?
  • Možeš li uopće zamisliti da to nešto nevidljivo odlazi negdje i na nevidljivom druge osobe radi nešto što kasnije bude vidljivo na vidljivom te osobe?
  • Misliš li da je to uopće moguće?

Pa zapravo je. Jer kako ćeš drugačije objasniti sve što se događa oko tebe.

Sve, baš sve oko tebe započelo je mišlju. Taj mobitel ili računalo. Netko ga je morao poželjeti stvoriti. Pojavila se prva misao. Pa druga, pa treća… Pa su te misli postale opsesija. Počela se od prvog „kako“ stvarati ideja i put. Počeli su dolaziti odgovori, rješenja, prilike, mogućnosti…
Ta je osoba počela djelovati u određenom smjeru s određenim vlastitim mogućnostima, znanjima, kontaktima, alatima, materijalima… Sve se počelo slagati na teži ili lakši način. Na kraju je stvoreno nešto za što ćeš ti izdvojiti novac kako bi uživala benefite toga.

 

Sve je počelo prvom mišlju

Okreni se sada oko sebe. Vidjet ćeš da je sve nastalo upravo tako. Upravo na taj način. Prvom mišlju. E, sad… izaberi svoj najdraži, najkorisniji predmet koji imaš. Ako si imalo slična meni, onda je to tvoj mobitel. I zamisli ovaj scenarij…

Osoba koja je imala ideju za stvaranje mobitela je to poželjela, znala je kako, znala je da to želi, ali se povjerila obitelji i obitelj ga/ju je obeshrabrila.
Ti ćeš napraviti nešto tako posebno?
Ma to ne postoji!
Ma to je nemoguće!
Ti to ne možeš!

Sjećaš se kako si u trećem razredu pokušao popraviti bicikl? Sjećaš se kakvom je katastrofom to završilo?
Što ako ne uspiješ?…

Zamisli da su toliko temeljito ubili san te osobe da se ta osoba zaposlila u lokalnoj trgovini i zaboravila na svoj san i nikada ne materijalizira taj tvoj mobitel.

Ne znam koliko ti je to jasno i vidljivo, no ovo je puno češći scenarij od podrške, razumijevanja i pomoći. Bezbroj snova je uništeno nedostatkom podrške. Nedostatkom tih malih paketića dobrih i pozitivnih misli. Ne mogu ni zamisliti kako bi ovaj naš svijet izgledao da su ljudi s divnim, pozitivnim idejama bili podržani.

No, što ako danas ti to počneš mijenjati?
Što ako danas kreneš činiti nešto što ne čini nitko koga znaš?
Ovo će svakako biti herojsko djelo… za koje nitko nikada neće saznati. Ipak, probaj.
Pomisli sada i ponovno tijekom dana na one tebi drage. Djecu, partnera, brata, sestru, prijateljicu, ma koga god želiš.

Samo, sada kad ih imaš u mislima, bilo koga od njih samo ih zamisli sretne i ispunjene jer su upravo uspjeli nešto što već dugo žele. Daj im podršku i pošalji paketiće sretnih misli k njima. „Ti to možeš“, „Znam da ćeš uspjeti“… Kako god to izgleda ili zvuči za tebe.

Postoji i tajna u ovome… Što više i češće to činiš, bit ćeš uspješnija i dobre će ti vijesti sve brže dolaziti. Baš ono što si si zamislila će se nekim slučajem nekome dogoditi.

Igraj se s ovom idejom. Ne znam lakši i ljepši način da danas učiniš nekome nešto lijepo i posebno. A onda, jednom kad se to što si poslala mislima dogodi i u fizičkoj realnosti, nemoj zaboraviti proslaviti to s osobom koja je to postigla.

Iz srca, Miro

 

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.