Što kada vam bivši partner iznenada pošalje poruku

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vjerojatno ste doživjeli da vam se, na vaše totalno izne­na­đenje, bivši javi porukom. Kako reagirati, ovisi o tome zašto i kada ste se razišli.

Da biste izbjegli eventualna razočarenja dobro je razmisliti o sljedećem:

 

Ne donosite na brzinu zak­ljučke (dobre ili loše)

Razloga zašto vam se bivši javlja neočekivano može biti vi­še; trenutno je usamljen, do­sađuje se, žali jer je pogriješio pa želi obnoviti vezu s vama…

 

Je li prekid bio nedavno?

Ukoliko ste s bivšim koji se javio porukom prekinuli prije npr. 5 godina ili je to stara srednjoškolska ljubav, manje je opasno odgovoriti. Isto se ne može reći i za relativno “friški” prekid kada bi vas ostaci emocija mogli povući tamo gdje ste i bili. Postoji razlog zašto više niste.

 

Koliko je bivši “toksičan” za vas?

Ako ste se u vezi napatili, oporavljali se tjednima ili se još oporavljate nije se loše sjetiti u kakve nevolje biste se lako opet mogli uplesti, ako odgovorite na naizgled običnu poruku vašeg bivšeg. Želite li to?

 

Jeste li imali posla s gospo­dinom Ne­uhvatljivim?

Ukoliko ste bili u vezi s oso­bom koja je iznenada nestala ili prekinula vezu bez puno obja­šnjenja, a sada se isto tako nena­dano javlja, dobro je biti oprezan. Možda je, udaljivši se od vas, shvatio da ste posebni i da je pogriješio te želi obnoviti vezu. I drugi scenarij je moguć, a to je da se samo opet malo poigra dok mu ne dosadi ili dok se ne uplaši od sljedećeg, ozbi­ljnijeg koraka.

Ako vam je znatiželja jaka i ne da vam mira, ako baš ne mo­žete izdržati da ne odgovorite jer sindrom “Možda ovaj puta…” djeluje punom parom, ne bi bilo loše ostati neutralan i kratko odgovoriti bez poziva na nasta­vak dopisivanja. To će drugu stra­nu navesti da vam brzo otkrije što želi od vas. Na vama je želite li to prihvatiti.

 

Želite i dalje ozbiljnu vezu, a vaš bivši nije htio isto dok ste bili skupa

Je li ponašanje vašeg bivšeg partnera bilo nepostojano i shva­tili ste da su vam ciljevi glede veze različiti? Sada želi ponovno biti s vama u vezi? Sva­kako ga pi­tajte što se kod njega promijenilo.

Kada vam iznenada osvane bivši nema zlatnog pravila (mo­žda samo principa) kako postupiti jer je svaka situacija zasebna. Što god uradili bitno je da se dobro osjećate radi svoje odluke i reakcije na iznenadno javljanje vašeg bivšeg.

Share.

About Author

Barbara Grgurić

Life coach za stvaranje sretnih veza (www.obnoviljubav.com)

Comments are closed.