Top 10 boja za Proljeće 2016.

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Proljeće označava buđenje prirode, ali isto tako i najavljuje novosti na modnim pistama. Svake godine svjetski poznata tvrtka Pantone analizira modne trendove i događanja, te predviđa kako će biti obojen naredni period.

 

Iako naše domaće tvrtke marketinški promišljeno obznanjuju trendove s namjerom povećanja prodaje, a domaći dizajneri uvode novitete prema vlastitim afinitetima, Pantone svake godine ulaže trud u globalno istraživanje trendova u svijetu boja.

Leatrice Eiseman, izvršna direktorica tvrtke i svjetski poznati stručnjak za boje, za proljeće 2016. je najavila: „Ovosezonske boje uvode nas u sretnije i sunčanije mjesto gdje se osjećamo povezaniji sa samim sobom. … još uvijek žudimo za nježnijim nijansama boja koje nam daju osjećaj mira i relaksacije.“

Iako je dosadašnjih godina Pantone tim stručnjaka stvarao po dvije palete boja po sezoni, mušku i žensku, ove godine iznjedrili su jednu paletu sa top 10 boja za oba spola.

Trendovi za proljeće 2016. uključuju boje koje upućuju na zdravlje, smirenost i otvorenost jer čine da se osjećamo ugodno i slobodno*:

boje

 

 

 

 

 

 

Rose Quartz uvjerljiva ali nježna boja koja izražava strast ali u isto vrijeme i pribranost.
Peach Echo budi toplinu i pristupačnost, a zapravo ujedinjuje sve nijanse iz obitelji narančaste.
Serenity nosi umirujući efekt i osjećaj olakšanja, te  povezuje sa prirodnim osjećajem potrebe za prostorom.
Snorkel Blue dolazi iz obitelji mornarsko plave, ali uz sretniju i energičniju notu. Potiče na aktivni odmor.
Buttercup predstavlja svjetionik među bojama i potiče na sretan i sunčani odmor.
Limpet Shell potiče na jasnoću, svježinu i mirnoću uma.
Lilac Gray predstavlja jednu od baznih boja u paleti, i dodaje osebujan dodir klasičnoj sivoj nijansi.
Fiesta unosi u paletu živost i uzbuđenje stvarajući tako kontrast umirujućim bojama proljeća.
Iced Coffee još je jedna neutralna/bazna boja palete, a njezina mekoća i suptilnost može se kombinirati sa svim ostalima bojama.
Green Flash poziva na istraživanje i pomicanje granica, zrači otvorenost koja se lako kombinira s ostalim bojama iz palete na neočekivani ali iznenađujuće ugodan način.*

Trendovi i predviđanja uvijek su dobrodošle smjernice za razvoj. No, uloga boja je da se osjećamo dobro u vlastitoj koži. Ili bi trebala biti. Zato pri odabiru boja uvijek dajem prednost prirodnoj koloristici i osobnom osjećaju ugode i zadovoljstva.

Neka vam negdje u podsvijesti ostanu preporuke trendova za odabir i kombinaciju boja za ovo proljeće, a svoje vlastite boje, ili samo jednu, lako ćete naći – pogledom u ogledalo.

Dina Balić, dina.balic1@gmail.com

*preuzeto sa službene stranice tvrtke Pantone

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

1 komentar

  1. Avatar

    Ove sezone, Armani se posvetio svojoj beauty liniji i nakon luksuznog parfema Fil Rouge, najavio je pokretanje nove linije ruzeva Maestro Drama 2016.