PROMO   ZDRAVLJE  

Život ne završava s menopauzom!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kad redovito osjećate nagle valove vrućine, promjene raspoloženja, ukoliko ste dobile nekoliko kilograma viška i osjećate vaginalnu suhoću, tad znate da je ovdje – stigla je menopauza.

I možda pomislite da je sve gotovo i da život više nikad neće biti isti. Ali to je sve, samo ne istina! Vi i vaše tijelo se mijenjate, ulazite u novu fazu života, onu koja ima puno više pozitivnih strana nego što možda mislite. A Intimina je ovdje da vam ispriča sve o njima.

 

O menopauzi

Ali prije nego što krenemo detaljnije objašnjavati, red je da se upoznamo s menopauzom. Što je menopauza i zašto se zapravo događa? Riječ menopauza dolazi od dvije riječi – meno za mjesečnicu i pauza koja u praksi označava period u kojem mjesečnice nema dulje od godinu dana. Ova faza se događa kad jajnici prestanu proizvoditi estrogen i proizvoditi jajašca. Hormonalne promjene su zapravo glavni razlog svih promjena kroz koje prolazite.

Ok, a što sa svim onim pozitivnim stranama koje smo spomenuli ranije? Dobre vijesti su da će, kao i svaka druga faza, brzo proći i da će se tad početi događati samo dobre stvari. Nema više mjesečnice i onih neizdrživih bolova, nema više rizika za trudnoću niti konstantnih hormonalnih promjena. Umjesto toga, otvara se puno prostora za eksperimentiranje s obzirom na to da menopauza nikako ne znači kraj seksualnog života. Zapravo, mnoge žene tvrde da nakon menopauze nisu izgubile seksualni nagon, već upravo suprotno – u nekim slučajevima se čak i povećao. Zvuči dobro, zar ne? A da bi stvari učinile još boljima, počnite jačati mišiće zdjeličnog dna s Intimina osobnim trenerom. Osim toga, kako biste izbjegle vaginalnu suhoću koja bi se ponekad mogla pojaviti, stavite na listu i Intimina hidratantni gel. To je dvojac s kojim će cijelo iskustvo proći baš kako treba.

I dok radite Kegelove vježbe, nemojte zanemariti ostatak tijela, jer kad je bolje vrijeme za vježbanje nego u 50-ima – nema PMS-a i menstrualnih bolova. Zgrabite loptu za pilates, krenite trčati ili na plivanje, najvažnije je da se ne prestanete kretati! Upravo je takav zdravi način života ono što će vam olakšati prolazak kroz menopauzu i pomoći da cijelo iskustvo bude što pozitivnije.

Nadamo se da sad ipak znate da menopauza nije toliko strašna, čak štoviše, može biti zabavna, sve ovisi o načinu na koji gledate na nju. Na kraju krajeva, jedino je važno vjerovati da život zaista ne završava s menopauzom, nego samo donosi jedno novo iskustvo. A znamo da su nova iskustva uvijek dobra stvar. Samo ostanite pozitivne, prihvatite sve što nosi i nemojte zaboraviti ostati ženstvene i seksi. To je dio vas, a vi ste dive!

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

1 komentar