Zdravlje je najbolji razlog za ples

0

Zahvalna životu što svaki dan naučim jedan novi korak…

 

Nedavno sam čula jednu misao koja me je toliko dojmila da mi se svaki dan vrti po glavi. Toliko je istinita i dođe kao „hladan tuš“, kao opomena, kao smjernica, kao motivacija. Molim vas da ju pročitate više puta i zapamtite. Neću citirati misao, ali reći ću vam poantu. Često kažemo da nam je zdravlje najvažnije i da je ono jedino bitno za sreću. Mogu li vas pitati zašto onda ne plešete svaki dan od sreće? Ovo nije moja misao i nije moje pitanje, ali sam vam odlučila to prenijeti kako biste zastali i shvatili da ste sretni, a rezultat sreće je zdravlje. Trebate li još motivacije da budete sretni?

Reći ću vam opet iz svog iskustva. Bila sam jako mlada djevojka, rekao bi moj najdraži pjevač, provincijalka željna znanja, života, ispunjenja snova, ljubavi i sveg ostalog što čarolija života pruža i može pružiti. A onda mi se dogodio život, samo on u tom trenutku nije bio čaroban. Tada nisam znala da će mi baš taj život koji me srušio na pod, s kojim sam dotakla dno, usmjeriti ka najljepšem životu koji se može živjeti.

Život mi je servirao bitku s bolesti, najtežu bitku koju u životu imamo i koju trebamo dobiti. Neću vam lagati, nije bilo lako. Bilo je tu koraka unaprijed, ali i unazad. Bilo je pitanja u glavi bezbroj, a odgovora malo, ponekad nisam vidjela izlaz iz tog košmara, nisam vidjela pravdu, nisam znala zašto život servira bolest tako mladoj osobi. Ponekad bih bila ljuta, ponekad tužna i tako u krug. Ali, onda ti život da čaroliju. Na tvoj put postavi ljude koji trebaju biti i koji će biti tvoji suputnici i tvoji pomagači u borbi za zdravlje, u borbi za magičan život. Onda dolazi onaj glasić u tebi koji te pokrene, koji ti govori da možeš, da je svaki dan dar u kojem možeš napraviti korak za zdravlje, korak za sebe, korak za sreću, korak za život.

Danas sam sretna i plešem svaki dan i onda kad je oluja. Naučila sam se plesati u njoj. Naučila sam da je zdravlje zaista najvažnije i zahvalna sam životu što mi ponekad servira lošije nalaze i podsjeti me na glavni razlog za ples.

Čarobne formule za sreću nema, ali mogu vam dati svoju: Zdravlje + Zahvalnost + Ljubav prema životu = SREĆA 🙂

I za kraj: „Hoćemo li danas zaplesati skupa?“

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.