Zdravlje iz bočice za zimu bez gripe

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aromaterapija može poslužiti kao pomoć u obrani od zaraznih bolesti u sezoni prehlade, viroze i gripe.

 

Za brojna eterična ulja dokazana su antibakterijska i antivirusna djelovanja što se može iskoristiti u liječenju širokog spektra infekcija, osobito u stanjima kada klasična medicina ne poluči dobre rezultate.

Pet čuvara zdravlja:

Čajevac (Melaleuca alternifolia) je mnogima poznat kao imunostimulirajuće, protuinfektivno i protumikrobno ulje (antivirusno/antibakterijsko). Stimulira imunološki sustav te olakšava iskašljavanje.

Eukaliptus radiata – poput eukaliptusa globulusa ima izraženo protuvirusno, ekspektorirajuće, baktericidno i protuinfektivno djelovanje, ali je puno blaže i pogodnije za djecu. Odlično je za masažu za iscrpljene, letargične i čestim prehladama sklone osobe.

Ružmarin kemotip cineol (Rosmarinus officinalis) je jak ekspektorans i snažno djeluje protiv rodova bakterija Staphylococcus, Streptococcus i Escherichia. Ružmarin kemotip verbenon smiruje kašalj te smanjuje produkciju sluzi u plućima.

Ravensara (Cinnamomum camphora) – prilikom prvih simptoma gripe ili virusnih dišnih infekcija uspješno zaustavlja ili ublažava razvoj bolesti. Ulje ravensare direktno djeluje protiv virusa i osnažuje imunološki sustav.

Eukaliptus globulus (Eucalyptus globulus) – češće se koristi kod infekcija donjih dišnih puteva. Aromaterapeut dr. Jean Valnet objavio je da raspršena dva postotna otopina eteričnog ulja eukaliptusa globulusa uništava 70 posto stafilokoka u zraku.

Autor: Saša Radulović
Aromaterapeut

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.