Zdrave stanice su ključ zdravog organizma

0

Uz zeleni čaj koji se smatra jednom od najzdravijih namirnica, vitamin C, aminokiseline lizin i prolin, vitaminski dodatak Dr. Ratha –  EpiQuercican™ povoljno će djelovati na očuvanje vašeg zdravlja.

Ljudsko se tijelo sastoji od stotinu milijardi stanica. Zdravlje stanica čini zdravlje organizma. Nove stranice se neprestano stvaraju što omogućava da svakodnevno rastu nove i zamjenjuju se oštećene ili odumrle stanice. Ti procesi podliježu strogim mehanizmima kontrole uz sudjelovanje imunosnog sustava.

Zeleni čaj, jedna od najzdravijih namirnica ima jako antioksidacijsko i protuupalno djelovanje pa mogu preventivno djelovati na tumorske, kardiovaskularne i različite upalne bolesti. Npr. ekstrakt zelenog čaja pridonosi:

 • zaštiti krvnih žila od ateroskleroze
 • sprečavanju širenja virusa – gripe, bradavica, herpesa, HPV-a, pa i HIV-a
 • sprečavanju prekomjernog bujanja stanica – miomi, ciste, tumori, rak
 • smanjenju upalnih procesa u tijelu (petni trn, artritis…)

Novija istraživanja naznačuju da zeleni čaj daje važan doprinos i u prevenciji reumatoidnog artritisa, Alzheimerove ali i mnogih drugih, osobito kroničnih bolesti. Isto tako ovi polifenoli potiču mršavljenje jer smanjuju apetit. Ubrzavaju metabolizam i potiču sagorijevanje viška masnoća.

Važan predstavnik polifenola iz zelenog čaja je epigalokatehin galat (EGCG) kojem se pripisuju vrlo jako antioksidacijsko, antikancerogeno i protuupalno djelovanje. Pri tome važnu ulogu igra mehanizam u kojem EGCG potiče proizvodnju određenih enzima koji štite stanicu od vanjskih negativnih utjecaja.

Sinergistička formula EpiQuercican pridonosi normalnoj funkciji stanica i njihovoj zaštiti. Nastala je na temelju dugogodišnjeg znanstvenog rada na Istraživačkom institutu Dr. Rath u Kaliforniji, a sadrži:

 • Ekstrakt zelenog čaja (EGCG – epigalokatehin galat) je polifenol – biljni spoj koji ima jako antioksidacijsko i protuupalno djelovanje, te čuva stanicu.
 • Kvercetin pojačava biološku raspoloživost EGCG-a u antioksidacijskom i protuupalnom djelovanju, pomaže pri apsorpciji vitamina C, te djeluje antialergijski.
 • Vitamin C, aminokiseline lizin i prolin pridonose stabilnosti vezivnog tkiva.
 • N-acetil-cistein pridonosi detoksikaciji jetre i regulaciji masnoća u krvi.
 • Selen, bakar i mangan – pridonose zaštiti tjelesnih stanica.

Rezultate istraživanja zasebnog, ali i sinergijskog djelovanja ekstrakta zelenog čaja s drugim hranjivim tvarima znanstvenici Istraživačkog instituta Dr. Rath objavili su u više od 80 znanstvenih studija.

Sinergija prirodnih dodataka prehrani najefikasniji je put do zdravlja jer:

 1. osigurava optimalnu apsorpciju i bioraspoloživost
 2. pojačava djelovanje pojedinih mikronutrijenata
 3. poboljšava iskoristivost – ekonomičan način za proizvodnju bioenergije u tjelesnim stanicama
 4. s „manje se postiže više“!
 5. pridonosi održavanju uravnoteženog metabolizma tvari
 6. pridonosi zaštiti stanica – prevenciji brojnih čestih bolesti današnjice
 7. preduvjet je za optimalno zdravlje!

Vitamine Dr. Ratha potražite u Vida – odaberi zdravlje

Autorica teksta: Vedrana Nucak, mag.cin.

Share.

About Author

Suvremena žena

Portal Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi savjete za sretan, ispunjen i zdrav život, modne trendove, priče o uspjehu koje će vas motivirati i inspirirati. Poduzetništvo je tema kojoj posvećujemo posebnu pozornost. Kroz naše teme saznajte kako kreirati vlastiti put do uspjeha, sreće i zadovoljstva u životu. Čak i najjače žene trebaju podršku na putu do sretnog i uspješnog života. Ovo je portal za ženu koja cijeni sebe i za muškarca želi bolje upoznati ženu.

Comments are closed.