Zašto nisam zaželio nešto lijepo sebi i drugima?

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Jesam li zbog toga nepristojan i je li u redu ne učiniti ono što se od mene očekuje ako o tome razmišljam drugačije?

Već neko vrijeme ne želim ništa. Imam ciljeve, imam planove, radim na njima, ostvarujem ih ili mijenjam. No ne želim. Ako osjetim želju, zapravo sam u poziciji nedovoljnosti. Ako sam u toj poziciji, ne može mi se dogoditi ono što želim.

Osoba koja želi novi automobil i osoba koja ga vozi su dvije različite osobe. Prestati željeti je vrlo važan korak u prelasku iz osobe koja ga želi u onu koja ga vozi. ( više o ovoj temi u nekom slijedećem tekstu).

Drugi je razlog taj što bi se moje želje možda kosile s onim što netko želi sam sebi. Mi smo ljudi moćna bića. Što ako zaželim nekome nešto što on ne može prihvatiti? Mislim da mu time ne činim dobro.

Što sam umjesto toga svega učinio? Sve što u ovom trenutku mogu kako bih došao do postavljenog cilja. Ovo je moćnije od bilo kakve želje i maštarije. Učinio sam još nešto jako moćno; zahvalio sam se na svemu što imam. A toga je kako izgleda svaki dan sve više. U početku kada sam počeo raditi ovu praksu nisam mogao nabrojati puno stvari na kojima sam zahvalan. Sada je popis jako dug.

Zahvalom djelujete iz pozicije imanja umjesto iz pozicije oskudice i nemanja kao kada nešto želite.

Kontakt za vaša pitanja i komentare: skender.miro@gmail.com

 

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.