U Zagrebu predstavljena Metaxa 12*

0

Constantinos Raptis, peti Metaxa Master, gostima Laube jučer predstavio sve tajne aromatičnog okusa Metaxe 12*

U zagrebačkom klubu Lauba 20 najboljih barmena iz Hrvatske i više od 100 uzvanika jučer je imalo priliku uživati u prepoznatljivim okusima poznatog grčkog pića Metaxe koje su predstavili Metaxa Master Constantinos Raptis te Metaxa brand ambasador i jedan od najboljih barmena u Grčkoj, Aris Chatziantoniou.

Constantinos Raptis peti je Metaxa majstor od začetka kompanije i kreator Metaxe 12* i upravo se u njegovoj recepturi kriju sve tajne ovog savršenog i jedinstvenog okusa. U svom prvom posjetu Hrvatskoj Constantinos je gostima predstavio specifičnosti pažljivo biranih sastojaka i njihovu kombinaciju.

“Kako bi dobili prepoznatljiv, aromatičan okus u proizvodnji Metaxe 12* koristimo isključivo sorte muškata uzgojene na otoku Samosu u Egejskom moru kojima se kasnije dodaju vinski destilati i biljni ekstrakti. Metaxa majstor pažljivo bira i dozira sve sastojke, a o kojim je biljkama riječ ostat će tajna. Konačan destilat zatim se ostavlja da stoji u hrastovim bačvama , hladi se i filtrira, a rezultat je pitki, specifičan okus čija svaka kap podsjeća na Mediteran”, istaknuo je Constantinos.

Kako bi se domaći barmeni što bolje upoznali s okusima Metaxe i najnovijim trendovima u pripremi koktela, pobrinuo se Aris Chatziantoniou. Aris je vlasnik prvog kafića u Grčkoj u kojem se primjenjuje koncept molekularne gastronomije, revolucionarnog kulinarskog trenda koji u posljednje vrijeme postaje sredstvo izražavanja sve više majstora spremanja koktela, ali osvaja i ljude koji su spremni da probaju nešto novo i neobično.

 

Share.

Comments are closed.