Za zdravije i finije obroke dodajte peršin u umake, juhe ili salate

0

SAVJET

Za bolje sutra…

Za zdravije ljeto i finije obroke dodajte peršin u umake, juhe, salate ili ga sitno nasjeckanog pomiješajte s maslinovim uljem i češnjakom.

Zašto?

Peršin sadrži 574% preporučene dnevne vrijednosti vitamina K, a vitamina C sadrži 3 puta više od naranča. Također je bogat drugim esencijalnim hranjivim tvarima kao što su vitamin A, željezo, bakar i folna kiselina. I usput, peršin sadrži dvostruku količinu željeza u odnosu na špinat. No, imajte na umu da ovo željezo koje se nalazi u biljkama, ne možemo apsorbirati u stanice kao ono koje nalazimo u životinjskim izvorima.

 

Share.

About Author

Valentina Sumpor

FITNESS TRENERICA Diplomirana ekonomistica (EFZG) i fitnes trenerica (FITNES UČILIŠTE) s višegodišnjim iskustvom u fitnesu, treniranju i usmjeravanju ljudi ka boljem, zdravijem načinu života. Osnovala je i vodi SanaGravida centar za žene koji je usmjeren na savjetovanje i vježbanje trudnica i žena svih dobi s ciljem poboljšanja kvalitete života žena u našoj zajednici.

Comments are closed.