Za ljepotom tragamo svaki dan

0

Jutrom, kad otvorim oči i poželim sebi i novom danu dobro jutro,  volim pogledati kroz prozor, volim se ogledati u ogledalu prirode.  I svako jutro se zadivim, bez  obzira koliko god da sam puta vidjela jutarnje nebo obojano izlazećim suncem, sivo-plavičaste  nijanse zime, svjetlost proljeća i žar ljeta.  I dok promatram ljepotu kako se mijenja čini mi se da na trenutak prestanem disati.

Je li i vama jutros zastao dah?

Je li vam srce preskočilo jedan otkucaj?

Što ste jutros vidjeli kroz prozor stana, kuće, auta, radnog mjesta, naočala, oka?

Prenosim vam što vidjeh ovih dana i čega se sjetih.

Kvaliteta današnjeg dana iščitava se nedostatkom magle i onog mjehuričastog pokrova koji padne na zgrade, ljude i zemlju. Ponekad kroz prozor ispružim ruku  i pokušavam između prstiju uhvatit barem jedan mjehurić ali oni jednostavno izmigolje mojim pokušajima.  Ipak, konstatiram da danas sa suncem na prozorčiću osjećam nostalgiju prema bijeloj izmaglici. Zaboravila sam i na pretrpljeni strah, od pomisli, da bi mi se s maglom, u koju sam se danima budila, mogao podvući i jedan te isti događaj koji s e ponavlja. Da to preduhitrim unaprijed sam si zadavala dnevne zadatke izmijenjenim redoslijedom kako ne bih zapala u rutinu ponavljanja. Na moje zadovoljstvo ponavljala se jedino magla.

I tako jutros s odlaskom magle uz čist i jasan pogled na dan kao da mi i mentalne vijuge bolje funkcioniraju. Odlučila sam ocijeniti ga, na ljestvici od jedan do deset, čistom sedmicom. Jedan bistar, svjetlucav, kristalan zimski dan zaslužuje  i desetku ali desetke čuvam za zavodljiva ljetna jutra, mirisna i zaigrana, moja omiljena. Desetke dijelim i s proljeća kad zelena livada bude prošarana žutim maslačcima. Ima li išta ljepše od toga? Ma desetku zaslužuje i ovaj plavičasti zimski dan.

I tako u svakom danu ubirem ljepotu. Propupale grmove ruža uz pločnik, miris pokošene trave, smijeh djeteta, zvono na vratima koje pokreće draga osoba i nabrajanje može poteći danima.

Za ljepotom tragamo svaki dan jer na taj način otkrivamo  ljepotu samih sebe. Spoznavajući ljepotu sebe počinjemo slušati što nas veseli i što nas pokreće. Kad nas nešto veseli budimo se s osmijehom na srcu i usnama. Kad se srce smije postaje blago i odvažno. Mi postajemo samuraji vlastitog života spremni prebroditi sve izazove dana.

Za ljepotom tragamo svaki dan.

Autorica: Marijana Mrvoš – blog

Share.

About Author

Suvremena žena

Portal Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi savjete za sretan, ispunjen i zdrav život, modne trendove, priče o uspjehu koje će vas motivirati i inspirirati. Poduzetništvo je tema kojoj posvećujemo posebnu pozornost. Kroz naše teme saznajte kako kreirati vlastiti put do uspjeha, sreće i zadovoljstva u životu. Čak i najjače žene trebaju podršku na putu do sretnog i uspješnog života. Ovo je portal za ženu koja cijeni sebe i za muškarca želi bolje upoznati ženu.

Comments are closed.