Veliki humanitarni projekt „Afrika s Dejanom”

0

dejanDejan Nemčić, naš autor novih udžbenika geografije, u sklopu svoje humanitarne udruge „Možemo zajedno” koja se bavi pomaganjem djeci bez roditelja i djeci u državama trećega svijeta, pokrenuo je veliki projekt „Afrika”. Ovaj humanitarni projekt prvenstveno je osmišljen za prikupljanje školskog pribora za afričke škole i donacija za lijekove protiv malarije. Inspiriran ljubavlju za najstariji kontinent, ali i posebnim interesom za njegovu prošlost, način života i ljude koji tamo žive, Dejan će u srpnju ove godine posjetiti škole u Tanzaniji, Ruandi, Keniji i Zanzibaru. U nadi da će ovaj hvalevrijedan projekt zaživjeti i dugoročno jer potiče hrvatsku djecu da pokažu solidarnost, toleranciju i empatiju za djecu u Africi, s radošću ga je podržala i izdavačka kuća Profil Klett.

Posljednjih su se mjeseci više od 50 hrvatskih škola i njihovih ravnatelja samostalno organizirali i prikupili različite korisne stvari za djecu u Africi, od bilježnica, gumica i olovaka do dječje odjeće, istovremeno potičući volontiranje, ali i razvijajući svijest učenika o tome koliko je važno uključiti se u ovakve projekte i pomagati drugima te promovirati vrijednost tolerancije i solidarnosti.
Dejan u hrvatskim školama (galerija slika)
Prikupljanje novčanih donacija namijenjenih za kupnju lijekova protiv malarije također je zaokupilo naše hrvatske učenike. Kako cijena jednoga lijeka protiv malarije iznosi 5 kuna, akcija je nazvana „Jedan medo – jedan život”, a prikupljeno je više tisuća lijekova protiv malarije, koja je još uvijek bolest sa smrtonosnim ishodom u mnogim afričkim krajevima.

video 1 video 2

 

Share.

Comments are closed.