Kako vrednovati uspjeh?

0

Uspjeh treba vrednovati u skladu sa svojom pravom prirodom, a ne s onim što nameću vanjska mjerila uspjeha!

Dragana Jovanović, renomirana health & life coacherica  u Hrvatskoj otvara novopokrenuti antistresni program za žene iz poslovnog sektora koji nosi naziv 3R – Recharge, Renew, Reboot! Premijerno izdanje 3R programa  održat će se  9. i 10. travnja 2016. u Bluesun hotelu Kaj, u Mariji Bistrici, pod medijskim pokroviteljstvom portala Obiljka.com.

Kroz svoj poseban program Dan za Tebe: Tajne dobre energije, Dragana Jovanović prenijet će polaznicama 3R programa svoj know-how i coaching programe koje je razvijala tijekom niza godina i uspješno ih provodi u regiji, a redovito ih održava i u svom Life centru,  suvremenom body& mind trening centru u Beogradu.

Što je po vama najveći izazov za poslovne žene u današnjoj poslovnoj i životnoj areni?

Svakako je to uspostavljanje balansa između posla i stjecanja novca s jedne strane, i svih drugih životnih aktivnosti s druge strane. Postavljanje životnih prioriteta i organizacija vremena je faktor koji često nije u fokusu ženama koje su u stalnom multitaskingu. Nama se život do te mjere ubrzao da su žene postale izvršiteljice zadataka i rješavateljice problema i to bez ograničenja radnog vremena. Nikada žene nisu imale toliko uloga koje treba uskladiti tijekom jednog dana kao danas. Vjerujem da coaching i druge tehnike osobnog razvoja koje primjenjujem u svom radu mogu žene vratiti svojoj suštini, životnim vrijednostima i prioritetima. Kada smo usklađene unutar sebe, same sa sobom, posjedujemo jačinu i stabilnost u susretu s izazovima koje suvremen i brz način života donosi.

Kako ste sadržajno kreirali seminar Dan za Tebe: Tajne dobre energije?

Program seminara Dan za Tebe: Tajne dobre energije krojen je po mjeri  suvremenog čovjeka koji želi biti  uspješan, ne samo u karijeri, već u svim aspektima života.  Ja sam davno naučila da je život čarolija koju sama iznova otkrivam kada se prepustim izazovu, a svoja dugogodišnja znanja i vještine iz područja osobnog razvoja, pretočila sam upravo u ovaj seminar.  Pretpostavka na kojoj se temelje sreća i uspjeh je ta da u životu ne dobivamo ono što želimo, već ono što jesmo. Osnovno polazište tog pravilnog razumijevanja leži u sljedećem: da bismo živjeli u skladu sa svojim bićem, svojom svrhom i svojim životnim vrijednostima, trebamo spoznati sebe. Ukoliko ne savladamo tu vještinu samospoznaje, može nam se desiti da cijeli život provedemo služeći drugima da ostvare i žive svoje snove. Alati osobnog razvoja koji se se uče kroz radionice na Danu za Tebe  pružaju prijeko potrebna znanja, vještine i pomoć u otkrivanju toga koji dio naše osobnosti, razmišljanja, osobina ili navika svaku od nas sprječava u tome da da budemo najbolja verzija sebe.

DJNapustili ste profesiju pravnice prije dosta godina i posvetili svoju karijeru tehnikama osobnog razvoja i razvoju svojih, brendiranih programa coaching za žene i poslovnjake, a otvorili ste i svoj Life centar koji je posvećen ženama i ženskom well-beingu. Kako ste donijeli odluku da se okrenete coaching i kakao danas gledate na svoj profesionalni put?

U mom prethodnom životu radila sam posao pravnice, a nakon posla uživala sam u svom omiljenom hobiju – držala sam satove yoge. Upravo ta moja strast održala mi je zdravlje i prisebnost u trenucima kada sam izgubila majku i brata. Intuitivno sam pronašla način kako da stvorim sreću unutar sebe, jer kretanjem lučimo hormone koji su zaduženi za motivaciju, mir i sreću. Želja da moji najdraži ozdrave me potpuno okrenula istraživanju zdravog načina života. Odluka da dam otkaz na prethodnome radnom mjestu i da započnem svoju karijeru trenera za osobni razvoj bila je uistinu ona najvažnija u mome životu! Ja od tada istinski uživam u svom radu i iako nije lako voditi samostalan biznis, sve prepreke nadilazim lakše zahvaljujući tome što ga volim, što imam divne klijente i klijentice koji pohađaju moje seminare i divnu čitateljsku publiku mojih knjiga “Sreća je u nama” i skorašnjeg nastavka “Uspjeh je u nama”. Uz njih se i ja osobno svakodnevno dalje razvijam.

Što je po vama presudno za sreću i uspjeh i što podučavate vaše klijentice, kako da one postignu sreću i uspjeh u karijeri i životu?

Brojne studije koje su rađene na temu uspjeha otkrile su da žene doživljavaju sreću i uspjeh holistički, za razliku od muškaraca, koji smatraju da su uspješni ako su ostvareni u karijeri i ako su zadovoljni onim što posjeduju. To žene dovodi u situaciju da stalno balansiraju između posla, i obiteljskog života, što često rezultira osjećajem krivnje da ne mogu biti jednako dobre i prisutne u svim tim sferama svoga života. Pri tom žene upravo u tom stalnom balansiranju potpuno izgube vrijeme za sebe. Svi moji coaching programi moje klijentice usmjeravaju prema činjenici da istinska sreća i uspjeh ne mogu  postojati bez osobnog razvoja i rada na sebi. Pravi uspjeh je holistički, to jest odnosi se na cijelo biće i ne može postojati u odvojenim segmentima. Ghandi je rekao da su svi dijelovi života povezani i da je nemoguće biti dobar u jednom njegovom dijelu, a raditi pogrešno u drugom, jer život predstavlja cjelinu. Suštinski uspjeh znači biti svoj, predstaviti najbolji dio sebe u svakoj situaciji. Kada uspjeh vrednujemo u skladu sa svojom pravom prirodom, a ne s onim što nameću vanjska mjerila uspjeha, onda doživljavamo ispunjenje i životnu radost. Kroz povezivanje s vlastitim  bićem, uspjeh postaje način života koji se manifestira u svim aspektima našega života, kako u poslovnom životu, tako i u privatnom.

Zainteresirane polaznice seminara 3R u Mariji Bistrici, 9.-10.4.2016. mogu se za sve informacije javiti na e mail: 3Rprogram@gmail.com

Share.

About Author

Suvremena žena

Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi inspirativne priče o ženama koje čine razliku, savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, pronicljive članke, novosti iz svih ženama zanimljivih područja. Portal je namijenjen ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje portala ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.