Voljeti i pomagati dva su najljepša glagola

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Stigao je mjesec ljubavi i čokolade, a stigao je i novi broj „Uličnih svjetiljki“!

Za „Ulične svjetiljke“ ste sigurno čuli jer to je prvi hrvatski časopis o beskućništvu, izdaje ga Franjevački svjetovni  red s Trsata u Rijeci i  specifičan je zbog tematike kojom se bavi jer govori o beskućnicima, siromašnima, djeci bez roditelja, …, ljudima s ruba društva. Prodaje se iz ruku beskućnika na ulicama gradova i košta 8 kuna.

Dok jedni obilaze izloge u potrazi za idealnim poklonom i najslađom čokoladom jer žele razveseliti voljenu osobu, drugi stoje na ulici i u srcu prebiru po sjećanjima svog života kako bi pronašli novu snagu da hrabro nastave salje…

A jeste li čuli za ljubav?

Nije ljubav slatka čokolada u šarenom papiru sa srčekima ili parfem što miriši na proljeće i slatke poljupce, a nije ni fina večera uz svijeće. Sve je to imitacija ljubavi i lijepi znaci pažnje kojima želimo razveseliti osobu do koje nam je stalo jer želimo pokazati ljubav.

Ljubav ima toliku snagu da može činiti čuda i temelj je svega jer svaki čovjek treba srce koje ga voli i koje ga ljubi. Prečesto zaboravljamo na moć osmijeha, uha koje sluša, podcjenjujemo moć riječi , a sve to ima potencijal da promijeni nečiji život.

Ljubav je više od onoga što stane u par riječi i lijepo zvuči jer ljubav se osjeća i sva je u davanju, ne u primanju.

Pozivamo vas da komadić ljubavi darujete i onima koji su na ulici bez ikog svog pa iako bez topline doma i obitelji koja ih ljubi, ponekad gladni kruha ali prije svega gladni ljubavi i poštovanja.

Ljubav treba slaviti svaki dan jer ljubav nije Valentinovo i o ljubavi se ne može govoriti, jer ljubav se jedino može osjetiti. Zato ne pričajmo o ljubavi već ljubimo! Ne pričajmo o dobroti, već pokažimo dobrotu! Nemojmo čekati idealan trenutak kako bismo nešto napravili već krenimo odmah!

20. veljače prilika je da pokažete ljubav prema onima kojima ljubavi najviše nedostaje jer iako se čovjek cijeli život bori za kruh i krov nad glavom, čovjek zapravo najviše želi ljubav, da bude prihvaćen i vrijedan član zajednice. U centru Zagreba, od 14 do 15 sati održat će se prodajna akcija povodom izlaska novog broja Uličnih svjetiljki. Volonteri će u sudjelovati u prodaji s beskućnicima jer ovakve akcije pomažu u borbi s predrasudama društva, budući da su beskućnici žrtve negativnih stavova i predrasuda društva koje ih okružuje, a to ozbiljno narušava osjećaj njihove vrijednosti i onemogućuje resocijalizaciju.

Problem beskućništva i siromaštva neće se riješiti preko noći, već je potrebno sustavno baviti se tim problemom i to u svakom trenutku i na svaki način!

Zato i imamo dvije ruke kako bismo jednom pomagali sebi, a drugom mogli pomoći nekom drugome jer ljubav bez djela nije ljubav i zato je važno da svoju ruku pružimo i kad je prazna jer nekome je potrebna samo da ustane!

Za dodatne informacije, možete me kontaktirati na broj  091/539-7559, a možete posjetiti i FB stranicu Uličnih svjetiljki

Vlatka Burić, volonterka „Uličnih svjetiljki“

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.