Tjedan sestrinstva i primaljstva

0

Tjedan je sestrinstva koji se u Hrvatskoj obilježava brojnim aktivnostima. Svoj vrhunac doseže 12. svibnja kada se obilježava Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara.

Bolnica u kojoj se znanje temelji na dokazima

Brojne su bolnice, koje ulažu ogromne napore kako bi u vremenu krize svojim bolesnicima pružile najbolje usluge. Među njima se zasigurno izdvaja KBC-u Sestre milosrdnice. U današnje vrijeme niti jedna ustanova ne može uspjeti bez kvalitetnog i stručnog rukovodećeg kadra. Svakodnevno ulaganje u dobrobit zaposlenika, bolesnika i članova njihovih obitelji samo je jedna od misija koju zagovaraju ravnatelj KBC-u Sestre milosrdnice prof.dr. Mario Zovak i Biserka Režek, dipl. med. techn. – pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo. Prema riječima Cecilije Rotim, mag. med. techn. u  sestrinstvo KBC Sestre milosrdnice, ulažu se stalni napori kako bi sestrinska profesija uistinu predstavljala ponos zdravstvenog  sustava Republike Hrvatske.

Tjedan sestrinstva i primaljstva u KBC-u Sestre milosrdnice

Tjedan je zamišljen s organizacijom niza javno-zdravstvenih akcija i edukativnih manifestacija namijenjenih medicinskim sestrama i primaljama koje rade na sve tri lokacije KBC-a Sestre milosrdnice. Sve što se  organizira na području sestrinske profesije, u skladu  je s trenutačnim prilikama i mogućnostima te tražimo najbolji mogući način za poboljšavanje kvaliteta zdravstvene skrbi unutar ustanove i unaprjeđenje sestrinske profesije u rangu najboljih na razini Republike Hrvatske.

Znanje utemeljeno na dokazima

Prema riječima Cecilije Rotim, mag. med. Techn., u KB Sestre milosrdnice kontinuirano se radi na usvajanju novih znanja pri čemu zagovaraju stav da novo znanje nije samo sebi svrha, ono dobiva pravu vrijednost tek kada se koristi. U sestrinstvu sve se više provode brojna istraživanja koja su kao takva dovela do razvoja medicine utemeljene na dokazima. Suradnja medicinskih sestara-tehničara s liječnicima i ostalim zdravstvenim profesijama, povezivanje rezultata sa svakodnevnom praksom jedan je od ključnih preduvjeta za poboljšanje zdravstvene profesije, istaknula je  Cecilije Rotim, mag. med. Techn.

Pripremila: dr. sc. Dubravka Šimunović

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.