Osmijeh – trenutak kada Duh preuzima vodstvo

0

U knjizi “Odgovor je jednostavan” Sonia Choquette govori o sreći i smijehu na poznat, a opet drugačiji način.

“Vježbajte stvarati svjetlo u životu. Humor i britkost treniraju mozak. Smijte se glasno, često, čak i ako vam nije do smijeha. Usiljeno smijanje na kraju vodi do istinskog smijeha. I lažni osmijeh je bolji od nikakvog osmijeha. Osim toga, tako postajete svjesni u kojoj mjeri vaš ego vlada vama i ne dopušta vam da ubacite humor u život. Čak i ako hinite smijeh, znate da je vaš Duh barem krenuo putem oslobođenja…

Smijanje je proces u kojem Duh preuzima vodstvo u vašem životu. To je proces u kojem ste oslobođeni ega. To je perspektiva Božanskog uma i apsolutno je najbolji lijek koji imate.

Smijate se životu, sa životom, u životu i oko života zapravo je znak da posve živite u skladu sa svojim Duhom. To je jedan od najsnažnijih odraza ljubavi prema sebi koji jača dušu. Vježbajte glasno smijanje glasnog smijanja radi. Sjetite se kako ste kao mali vi i vaši prijatelji često pokušavali jedan drugog nasmijati smijanjem na luckast način. Tada ste uspijevali u tome, a možete i danas.”

Mnogi se doživljavaju ozbiljno, preozbiljno. Posebno je to slučaj kad je riječ o poslu i prezentaciji onoga što rade. Za uspjeh u životu, potrebno je ubaciti zrnce humora. Duhovni ljudi su zabavni, veseli i znaju da je život igra. Igrajte se i smijte životu, a život će vam uvijek vratiti istom mjerom.

Share.

Comments are closed.