Thank you El Cotillo

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Vrijedna lekcija iz zahvalnosti od mog učitelja surfanja.

 

Učim surfati na Kanarima. Nikada nisam mogao ni zamisliti sličan scenario. A sada ga živim. Surfam na Oceanu, kako može još bolje od toga?

Ipak, ova priča nije o meni. Govorit ću o mom treneru surfanja. Talijan koji živi i radi ovdje. Uvijek nasmiješen, srdačan, dobar učitelj i izuzetno je odgovoran u vezi svega što radi. To se vidi po malim stvarima na koje obraća pozornost.

Mlad je. Živi svoj san. U razgovoru me je pitao čime se bavim, rekao sam da sam life coach. Rekao je zanimljivo zvuči, što je to? Nije nikad čuo za to zanimanje. Nije nikada pročitao niti jednu knjigu vezanu za osobni razvoj. Ali, ipak živi život iz snova. Kako?

Danas kad smo se spakirali za pokret nakon surfanja, sjeli smo u kombi i on je rekao „Thank you El Cotillo“. (El Cotillo je gradić i plaža na kojoj smo danas surfali). Nasmiješio sam se i ponovio. Thank you El Cotillo. Rekao je kako on to uvijek radi. Ne samo plaži. Zahvali se svemu što mu se događa u životu. Divno je vidjeti nekoga tko „sam od sebe“ zna za zahvalnost. Tko nije pročitao hrpu knjiga koje su mu objasnile kako je to dobro raditi jer ti se onda počinju događati dobre stvari. On to radi jer je zaista zahvalan. I živi život iz snova. Hvala tebi Manu na ovoj lekciji.

rsz_1rsz_1rsz_20160410_105212No, nije to sve. Još sam jednu stvar vidio kod njega koju većina nas zaboravlja. Njegov je posao učiti druge da surfaju. Dok to radi rijetko i sam surfa. Nekad cijeli dan ne uđe u Ocean. Ipak, on je na otok došao da bi surfao. Voli to i uživa u tome. Većina nas radimo samo ono što moramo. Voljeli posao ili ne. Ne stignemo, ne damo si vremena za ono što želimo. On? On radi i ono što želi. Budi se ujutro u 6 samo da bi radio ono što voli. Nekad s ekipom, nekad sa ženom. On surfa u šest ujutro. Koliko vas će sutra napraviti takav korak kako biste radili ono što volite? Uglavnom iskorake radimo zato što „moramo“. Onda se čudimo što prestanemo uživati u životu. No, da bismo uživali trebamo napraviti iskorak prema onome što želimo i volimo. Možda je nešto lakše to raditi na obali Oceana. No nije vam izgovor to što vi niste rođeni na takvoj plaži jer da ste tamo rođeni bi isto to radili. On je ovdje stigao sa sjevera Italije. Imao je sreće da je poslušao sebe i shvatio da mu život u velikom gradu ne odgovara.

Možda ćete reći kako je to neodgovorno. Vidjet će on kad više ne bude mogao biti učitelj surfanja. Opet pogrešno. On zna što želi u životu. Ima konkretan plan do kada će ovo raditi. Kad je na godišnjem putuje sa svojom suprugom po svijetu i traži mjesto gdje će graditi dom. Ima dosta uvjeta koje to mjesto mora ispunjavati. Jedan od njih je naravno blizina plaže za surfanje.

Dakle, od škole surfanja sam već dobio puno više nego sam mogao očekivati. Hvala škola, hvala Manu.

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.