Terapijski psi mogu pomoći oboljelima od raka

Pinterest LinkedIn Tumblr +
Nedavna istraživanja pokazala su da terapijski psi mogu smanjiti anksioznost te stabilizirati krvni tlak u oboljelih od raka

Vlasnici pasa diljem svijeta najbolje znaju kako psi imaju pozitivan terapijski učinak na ljude, zbog silne radosti, bezuvjetne ljubavi te beskonačne zabave koje pružaju. Nedavno je i znanstveno dokazano da terapijski psi mogu pomoći oboljelima od raka!

Terapijski psi su najčešće labradori te zlatni retriveri koji su poznati po dobroćudnoj naravi te visokoj inteligenciji koja im omogućava brzo učenje.

Službeno je dokazano da terapijski psi mogu smanjiti anksioznost te stabilizirati krvni tlak u oboljelih od raka.
Tako su djeca oboljela od raka koju su jednom tjedno posjećivali terapijski psi imala bolje nalaze, stabilniji krvni tlak te su bila manje anksiozna od mališana koji nisu sudjelovali u terapiji sa psima.

Ovo istraživanje ide i korak dalje: znanstvenici sada pak proučavaju kako druženje s djecom oboljelom od raka utječe na terapijske pse. Svrha ovog istraživanja je eliminacija mogućeg stresa kod terapijskih pasa, budući da psi mogu osjetiti našu tugu, strah pa čak i tegobe koje nas muče.

Preneseno s portala Promise.hr

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.