Tea Lubina Tomašević – Svoje snove živim, a prema ciljevima idem s puno ljubavi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ona je poduzetnica, dizajnerica nakita i kreatorica vlastitog brenda prirodne kozmetike. Majka je troje djece i supruga. Sa svojom obitelji se, kako kaže, „ugnijezdila“ u Rijeci. Ona je Tea Lubina Tomašević.

 

Već godinama dizajniraš nakit Zlatna kiša, a sada si na tržište lansirala i vlastitu liniju prirodne kozmetike Golden Rain?

Tea: Tako je, nakit Zlatna Kiša je nakit s porukom koji sam počela izrađivati prije 6 godina kao hobi, ali je s vremenom prerastao u posao, spojila sam ono što volim s poslom. Linija kozmetike Golden Rain je još jedan predivan korak prema mome cilju. Kozmetika je inspirirana ljepotom žene koja po meni ne smije biti puka posljedica trendova, već ritual koji nas potiče da prihvatimo i zavolimo sebe onakvima kakve jesmo. Bila sam u dugotrajnoj potrazi za sastojcima koji će svojim djelovanjem koži pružiti najbolju i najučinkovitiju njegu. Bilo mi je jako važno da kozmetika bude 100% prirodna. U tome sam i uspjela.

 

Zlatna kiša i Golden Rain su zanimljivi nazivi brendova… Imaju li zlato i kiša neko posebno značenje u tvome životu?

Tea: Definitivno imaju. Prije 7 godina sam prolazila kroz jedan teži period života u kojemu sam spoznala da uz nas stvarno stoje naši Anđeli čuvari. Anđeli nas slušaju, podupiru, čuvaju, i ono najbitnije, daju nam beskrajnu ljubav.

Par mjeseci prije nastanka Zlatne kiše u svojoj sobi sam ga vidjela uz zlatnu kišu koja je padala i stapala se s mojim dlanovima, od tada Zlatna kiša/Golden Rain nije samo ime brenda, već puno više za mene. To je moj novi početak gdje sam počela spoznavati sebe, živjeti zahvalnost, voljeti svaki segment života i truditi se biti ljubav i tu istu ljubav prenositi drugima. Jako puno bih mogla pričati o ovoj temi, ali znam da će i za to doći vrijeme.

 

Što najviše voliš u poslu kojim se trenutno baviš? Koji su najveći izazovi?

Tea: Kako sam u kozmetici na samim počecima, iskreno uživam u svemu što radim i nadam se da će to tako i ostati. Kada je riječ o nakitu, obožavam to vrijeme koje provodim brojeći bobe i stvarajući komade nakita koji će nekoga usrećiti. Najveći izazov su mi revije kada je potrebno uskladiti sve obveze i sve pripremiti na vrijeme. Ali taj adrenalin obožavam.

 

Nedavno si postala majka blizanaca, sada imaš tri sina. Kako uspijevaš balansirati privatne i poslovne obveze?

Tea: Trudim se najbolje što mogu uz pomoć obitelji i tete koja nam pomaže kada nam je to potrebno. Kako su blizanci još mali, koristim njihovo jutarnje spavanje da odgovorim na mail-ove i obavim telefonske pozive. Starijem sinu koji ima 4 godine sam beskrajno zahvalna na razumijevanju koje u to vrijeme ima prema meni. Naravno, ima dana kada jednog držim u ruci, jednog ljuljam, trećem odgovaram na pitanja, a istovremeno pišem, planiram… Nekad sam primorana prilagoditi se. 🙂

 

Postoji li neka osoba koja je presudno utjecala na tvoju karijeru?

Tea: Da postoji. JA, sama sam sebi utjecala na svoju karijeru. 😊
Nakon 4 godine rada u obiteljskoj firmi, odlučila sam se maknuti i pokrenuti nešto svoje. Bilo je trenutaka nesigurnosti jer sam otišla iz “sigurne zone“. Tada još nisam znala koji je točno moj cilj, ali onda su se počele ostvarivati neke moje manifestacije i znala sam da je upravo moj izbor bio najbolji za mene.

 

Koje je tvoje najveće postignuće i na što si osobito ponosna?

Tea: Definitivno obitelj i moja tri sina koja me svakodnevno uče ljepoti života, bezbrižnosti, zahvalnosti sreći.

 

Što je po tebi ono što najviše koči žene u uspjehu/napretku?

Tea: Ako vjerujemo u ono što radimo, u svoj uspjeh i ako sve to radimo s ljubavlju, uvjerena sam da sve predrasude nestaju.

 

Tvoje viđenje suvremene žene?

Tea: Žena koja slijedi svoje osjećaje i ciljeve, nije mi bitno kakvi su njeni ciljevi, ali mislim da u današnje vrijeme Suvremena žena treba izabrati prvenstveno biti sretna u svakom trenutku svoga izbora.

 

Kako održavaš tjelesnu aktivnost? Vježbaš li i koliko često?

Tea: Ne mogu se pohvaliti da sam ljubitelj vježbanja. Moja trenutna tjelovježba = troje male djece.

 

Vodiš li računa o zdravoj prehrani, što ti je osobito važno?

Tea: U zadnje vrijeme se trudim skupa s obitelji promijeniti prehrambene navike, jesti zdravo i raznovrsno.

 

Kako voliš provoditi slobodno vrijeme?

Tea: Trenutno imam jako malo slobodnog vremena, to vrijeme je najčešće navečer i tada ga iskoristim za spavanje. Prije dolaska blizanaca, slobodno vrijeme sam provodila izrađujući nakit i gledajući omiljene tv emisije.

 

Da li bi voljela promijeniti nešto u svome životu? Ako da, što bi to bilo?

Tea: Ne bih ništa mijenjala, upravo je onakav kakav treba biti – Divan.

 

S koje tri riječi bi te opisali tvoji prijatelji?

Tea: Tvrdoglava, predana i puna ljubavi.

 

Koji su tvoji životni snovi?

Tea: Ja malo drugačije gledam na „životne snove“. Svoje snove živim svakodnevno, idem iz dana u dan i uživam u tome. Za budućnost imam planove, ali bih ipak ostala na tome da su to planovi, a ne snovi.

 

Što bi napravila kada bi na lutriji dobila veliki iznos novca? Koliko je po tebi novac presudan za sreću?

Tea: Veselila se, hehe. Mislim da nije presudan za sreću, ali definitivno je puno lakše s njime postići ciljeve i imati sigurnost.

 

Koji je tvoj omiljeni citat?

Tea: Život je lijep.

 

Tvoja poruka svima nama?

Tea: Svaki dan zahvaljujte na stvarima koje imate, događajima koji su Vam se desili – pa čak i onim koji su u tom trenutku bili loši – jer su s razlogom tu. Idite prema svojim ciljevima, željama s puno ljubavi. Sebe gledajte kroz ljubav, poštujte se i volite jer ste jedinstveni.

 

Foto: Tea Lubina Tomašević, vlastita arhiva

Pripremila: Marijana Glavaš

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.