Talijanski umjetnik tjestenine gostuje u Zagrebu

0

Otto&Frank bar na četiri dana ugoščuje poznatog talijanskog chefa Marca Sassa – Uz vrhunska jela od tjestenine i tartufa Marco Sasso održat će i dvije radionice

Krajem siječnja, od 28. siječnja do 4. veljače, u baru Otto & Frank u Tkalčićevoj 20, počinje ciklus gostovanja chefova koji su se etablirali van zagrebačke restorantske scene. Prvi među njima je talijanski umjetnik tjestenina i zaljubljenik u gljive i tartufe – Marco Sasso.

Jela koja će spravljati autorske su izvednice poznatih talijanskih jela s tjesteninama i njegove kreacije s tartufima, a uz četiri organizirane večeri u baru Otto&Frank, Marco Sasso će održati će i dvije radionice u obližnjem prostoru specijaliziranom za takvu namjenu – Opatovina 13.  Na radionicama koje će se održati u srijedu, 1. i četvrtak, 2. veljače svi zainteresirani imat će priliku naučiti sve o tjesteninama i tartufima.

Marco Sasso je toskanac rođen u Pisi koji je svoju kulinarsku karijeru gradio na dva kontinenta. Prvo u Americi, najviše u New Yorku gdje je imao svoj restoran i tvrtku za prodaju gljiva La tartuferia. Njegova ljubav prema gljivama dovela ga je u Hrvatsku, točnije na otok Lošinj gdje zadnjih jedanaest godina drži restoran „Bora Baru“. Na Lošinju Marco je ponovno otkrio mirise i okuse svoga djetinjstava, s osim toga gljive i najdraži mu tartufi su mu nadohvat ruke.

Tagliatelle s brokulom i domaćom kobasicom, Papardelle s veprom, Tortelloni punjeni riccotom i špinatom u umaku od rajčice, Panna cotta s tartufima i medom samo su neka od jela koje će praviti Marco Sasso i koja će se moći probati tijekom njegova gostovanja u Otto&Franku. Uz to, Otto&Frank je pripremio i pravu poslasticu za sve ljubitelje domaćih craftova, najboljih europskih lageria i finger food delicija, jer je četvrtak 2. veljače rezerviran za uživanje u pivu i prženim i spicy pilećim krilcima, brusketa s kobasom i Brie sirom, ražnjića od mladog krumpira i pancete i drugim delicijama.

Tjedan vrhunskih talijanskih delicija i aromatičnih tartufa u baru Otto&Frank spreman je za sve željne omastiti svoj brk!

Share.

Comments are closed.