Svaka nota odsvirana – Recenzija

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Svaka nota odsvirana autorice Lise Genove remek djelo je novijeg datuma.

 

Kao ljubitelj knjiga, vrlo sam kritična u odabiru novih sadržaja. Tragična priča u kojoj je patnja opisana na svim razinama može u potpunosti dati uvid što gubitak zdravlja u vremenu materijalnih vrednota znači za pojedinca i članove obitelji. Rijetke bolesti, neovisno kako se zovu, ne samo što su rijetke, nego su i teške, one ne biraju kome će doći i kada će doći. Ono što ostaje u takvim situacijama je empatija i podrška.

Knjige poput ove često znaju biti preopterećene medicinskim žargonom koji čitateljima nije dovoljno jasan, ali to u ovoj knjizi nije slučaj.

Mišljena sam da navedeno dijelo treba biti obavezno štivo zdravstvenim djelatnicima kako bi spoznali što znači slušati, vibrirati, disati i biti poput Shumanonove Fantazije kako bi svoje suosjećanje pretočili u djelovanje neovisno je li zadnja nota odsvirana ili ne.

 

Recenzent: Doc. dr. sc. Dubravka Šimunović
Profesorica na Zdravstvenom Veleučilištu

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi inspirativne priče o ženama koje čine razliku, savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, pronicljive članke, novosti iz svih ženama zanimljivih područja. Portal je namijenjen ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje portala ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.