Suvremena žena preporučuje: Časopis Mama&Beba

1

Novi broj časopisa Mama&Beba je na kioscima! Evo najave i što su za vas pripremili:

 

Uz aktivnu mamu Anu Kuhanec Brašnović na naslovnici mnoge će majke poželjeti (opet) vježbati i vratiti tijelo u formu, dok će tate zasigurno zastati kod intervjua s najaktivnijim hrvatskim MMA borcem, Ivicom Truščekom, poznatim i kao Terror, te razmisliti o njegovim životnim lekcijama koje svojoj djeci pruža kroz svoje borbe. No, tu je još jedan tata s lijepom pričom o svojem sinu Vaniru koji ima autizam. Tata Srđan Hulak fotografijama prati svog sina i njegov svijet, te poziva sve roditelje djece s poteškoćama da mu se obrate, kako bi sve fotografije objedinili u izložbi i dokumentirali živote ove djece.

Jeste li ikada mališanu oduzeli pištolj ili mu zabranili da se igra rata? Sigurno ste imali na umu to da je oružje bez iznimke loša stvar. No, psiholozi kažu drukčije. Agresivna igra nije isto što i agresija i klincima je nekad potrebna kako bi se riješili nakupljenog stresa. Ako ste baš osjetljivi na pištolje, neka ih zamijene – bušilice! Ako pak ikada zatrebate mišljenje stručnjaka o svom djetetu, upoznajte se s prednostima koje nudi floortime pristup u terapiji djece. U ožujku će se u Zagrebu prvi put održati Greenspan floortime konferencija u organizaciji naših višegodišnjih suradnika Kabineta za razvojnu podršku Korneo.

Naši stručni suradnici, kao što možete vidjeti, i u ovom su se broju iskazali. Pročitajte još i sve o najčešćim osipnim bolestima u mališana, a naša fizioterapeutkinja donosi tekst zanimljiv svim trudnicama – o posturalnim problemima tijekom i nakon trudnoće.

Dio posvećen trudnicama u ovome je broju opširan. Podsjetite se kako uživati u trudnoći, te što vas sve može iznenaditi u trudnoći. Tu je i simpatični članak o 10 stvari koje uzimamo zdravo za gotovo, a u trudnoći to nikako nisu. Na granici između trudnoće i majčinstva dobro je pročitati i naše mitove o dojenju – nasmijat će vas, vjerujemo! Nemoj jesti kiselo, bit će ti kiselo mlijeko; ne doji u trudnoći jer će beba umrijeti od gladi… samo su neki od „mudrih“ savjeta koje možete pročitati u našoj „Vjerovali ili ne“ rubrici.

Nakon što pročitate ovaj broj, sigurni smo, neke će vam teme i riječi ostati u glavi još dugo, a počet ćete ih primjenjivati i u odgoju vaših mališana. Ako iti jedna sitnica pomogne, mi smo ponosni na to!

 

Share.

1 komentar

  1. Avatar
    Redakcija časopisa Mama&Beba on

    Hvala portalu Obiljka i dragoj Elviri na preporuci. Preporučujemo se i dalje. 🙂