Sunčana Seletković – fitness trenerica

0

Suvremena žena razgovarala je sa Sunčanom Seletković, diplomiranom ekonomisticom koja je po vokaciji uspješna fitness trenerica s velikim zanimanjem za nutricionizam.

Suvremena žena: Molim predstavite se našim dragim čitateljicama i čitateljima?

dsc_8809-w900-h900 Sunčana: Ja sam Sunčana Seletković, po zanimanju sam diplomirana ekonomistica, a po vokaciji fitness trenerica sa velikim zanimanjem za nutricionizam. Imam 49 godina i sa obitelji živim u Samoboru. Do prije tri godine radila sam u jednoj državnoj firmi u financijskoj službi kao šefica odjela za kredit management, ali sam nakon restrukturiranja prihvatila otpremninu i svoj dugogodišnji hobi, fitness, pretvorila u biznis.

Stvorila sam brend „Budifitmama“, sustav za žene koji im omogućava zdrav i aktivan život na poslu i obitelji. Potičem zaposlene žene na vježbanje i zdravu prehranu i do sada je više stotina žena pod mojom palicom uspjelo smršavjeti i krenuti na put aktivnog i zdravog života. Smatram da je zdrava i zadovoljna žena stup obitelji i kao takva ona odgaja sretnu i zadovoljnu djecu.

Suvremena žena: U svakodnevnom ste kontaktu s ljudima. Koji su izazovi, a koje lijepe strane Vašeg posla?

Sunčana: U poslu sa ljudima jako je važno dobro slušati i shvatiti što klijent želi. Obzirom da mi je specijalnost mršavljenje koje je intimno područje svake žene pristupam im sa krajnjom pažnjom i brigom. Ponekad je nezadovoljstvo žene vlastitim izgledom manifestacija nekog dubljeg problema i sa svojim pristupom pomognem im da dođu do rješenja. Zato mislim da programi vježbanja koje kreiram za žene nisu samo programi vježbanja, nego i alati kojim će žena postići zadovoljstvo vlastitim životom, naučiti cijeniti svoja postignuća i zauzeti se za sebe. I kao što se mnoge moje klijentice slažu, mijenjam živote nabolje.

Suvremena žena: Kakav je trend u Hrvatskoj što se tiče vježbanja i zdravog života?

Sunčana: Nažalost, jedna smo od europskih država sa najmanjim brojem aktivnih vježbača. Kad kažem aktivnih mislim na osobe koje vježbaju tijekom cijele godine, ne samo par mjeseci prije ljeta.  Zbog brzog tempa života kojemu  danas gotovo svi podliježemo, mislim da će biti još i gore.

Ako ste uz sve to još i zaposlena majka situacija je skoro bezizlazna. Zato sam zaposlenim ženama koje su uz to i majke ponudila nešto čega dosada nije bilo na tržištu, a to je  plan treniranja prilagođen vježbanju u kući. Žene se više ne moraju snalaziti kome će ostaviti djecu na čuvanje da bi potrošile najmanje dva sata na odlazak u teretanu. Sada one mogu vježbati od kuće, hraniti se prema planu prehrane i družiti se u pozitivnoj i motivirajućoj zatvorenoj FB grupi.

dsc_8666-w900-h900 dsc_8717-w900-h900 dsc_8727-w900-h900 dsc_8736-w900-h900

Suvremena žena: U Vašoj ponudi su uvijek novosti. Kakvi su planovi za jesen i zimu?

Sunčana: Za jesen pripremam program koji se bazira na konceptu „Biti fit na svim razinama – fizičkoj, mentalnoj i emocionalnoj“. To je jedna razina više u procesu „kako postati i ostati fit“. To je program od osam tjedana i ponudit ću vježbačicama detaljni plan prehrane za svih 60 dana izrađen od mag. nutricionizma Tee Premoša, program treninga za svih osam tjedana i to za početnice i napredne vježbačice te članstvo u Facebook zatvorenoj grupi za potporu. Osim toga pripremila sam posebne video klipove koji se tiču motivacije i dosljednosti u vježbanju i držanju plana prehrane. Sve u svemu, mislim da će to biti jedan od mojih do sada najboljih programa. Program izlazi 27. rujna kada je otvoren za prijave i to na mojoj web stranici www.budifitmama.hr.

Za zimu pripremam specijalni 30dnevni program kako uskočiti u malu crnu haljinu,  ali o tome ćemo kad dođe vrijeme.

Suvremena žena: Što je za Vas obilje i zadovoljstvo u životu?

Sunčana: Zadovoljstvo životom za mene znači živjeti život punim plućima. Ne obazirati se na granice koje ti društvo nameće i slijediti svoje snove. Što se tiče obilja volim materijalnu sigurnost ali ne u smislu zgrtanja nego upravo to što sam rekla, sigurnost. Za mene je bogatstvo moja obitelj, zdravlje, dobri obiteljski odnosi te moj posao u kojem uživam i svakodnevno se zahvaljujem upravo na tome. A ako me pitate što je zaista važno u životu, onda ću vam reći da se ono zaista bitno svodi samo na jedno: a to je moje dijete i njena dobrobit.

Razgovarala: Suvremena žena

Share.

Comments are closed.