Što je smisao života? Ljubav!

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Budući da se u nedjelju slavi ljubav, odlučila sam par riječi posvetiti upravo toj najvažnijoj stvari u životu, zapravo njegovom smislu.

Ako ste se ikada pitali što je smisao života, a vjerujem da jeste, dat ću vam svoj odgovor na to pitanje. Smisao života za mene je ljubav, a ona nam daje sve one nijanse osjećaja sreće. Ljubav, bila ona partnerska, roditeljska ili bilo koja druga vrsta ljubavi, životu daje neku drugu dimenziju, čovjeku krila i glavni je razlog našeg osmjeha.

Ako ste jednom pomislili da vas nitko ne voli, da nemate sreće u ljubavi, to nije istina. Znate zašto? Zato što je najljepša ljubav ona prema životu. Ako ste čitali moju kolumnu o zahvalnosti, jasno vam je da se ljubav savršeno nadovezuje na zahvalnost. Zahvaljujući na svim stvarima u životu, a koje ste uzeli zdravo za gotovo, počinjete razvijati osjećaj ljubavi prema tim stvarima, odnosno prema životu.

Zato, ne morate čekati 14. veljače već slavite i živite ljubav svaki dan. Zavolite svoje roditelje još više i recite im to, zagrlite svoje dijete još jednom danas i recite mu da ga volite, partneru ili partnerici napišite poruku koja slavi ljubav, podijelite status na društvenim mrežama o ljubavi, napravite tim malim koracima svijet puno ljepšim mjestom, napunite svaki njegov kutak ljubavlju, jer ona je zaista smisao života. Zavolite cvijet, pružite ljubav životinjici, podarite ljubav slučajnom prolazniku i ono najvažnije, a što često zaboravimo, zavolite sebe i podarite svaki dan sebi ljubav. Darujući sebi ljubav i voleći sebe, u svoj život ćete privući ljude slične sebi, ljude koji žive ljubav, a time žive život punim plućima, žive smisao života. Opet vam kažem, ne morate i nemojte mi vjerovati, probajte.

Za kraj bih podijelila s vama jednu misao koja nije moja, ali s kojom se slažem. Ona glasi ovako: „Ljubav ako je nesretna, onda nije ljubav.“ Bila, vidjela, osjetila, shvatila.

P.S. Nemojte me krivo shvatiti, ja obožavam Valentinovo, ali ga živim svaki dan, ne samo 14. veljače. I voljela bih da s nama podijelite svoje Valentinovo i na taj način širite zajednicu ljubavi. 🙂

Voli vas vaša Marijana Kraljević

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.