Simple Minds predstavlja novo studijsko izdanje

0

Škotski bend Simple Minds objavio je novo studijsko izdanje “Simple Minds Acoustic“, najavljeno singlom “Promised You A Miracle“, nastalim u suradnji s KT Tunstall.

Relevantniji no ikad, Simple Minds su 11.11.2016. objavili novo studijsko izdanje koje će naslijediti, po mišljenju mnogih, njihov najbolji album u 30 godina – “Big Music” (2014.). Nova glazbena kolekcija sadrži akustične verzije hitova koje je bend stvarao od samih početaka. Neke od pjesama koje će se naći na izdanju su među ostalim i “Chelsea Girl“, s debitantskog studijskog izdanja “Life In A Day” (1979.), ali i njihov #1 singl u SAD-u – “Don’t You (Forget About Me)” sa soundtracka Breakfast Club-a. Svoje mjesto na izdanju našla je i obrada pjesme “Long Black Train” Richarda Hawleya. Novo studijsko izdanje “Simple Minds Acoustic” u fizičkom CD izdanju te digitalnom obliku sadrži 12 pjesama, dok su na Vinylu dostupne dodatne 3 pjesme.
Naše pjesme ljudima mnogo znače, pa smo stoga morali biti veoma pažljivi.” Kaže Jim te nastavlja “Nismo mogli samo nabacati akustične riffove, morali smo pokazati poštovanje prema pjesmama i zadržati sve što ih čini dobrima. Željeli smo stvoriti ‘party’ album, koji će ljudi slušati u dobrim vremenima. Ovo iskustvo uzbudilo nas je i potaklo na snimanje novih pjesama.

Kao grupa koja je nastala u punk eri i počiva na ljubavi prema Davidu Bowieu, Kraftwerku i elektronici, Simple Minds nisu akustičan bend, no u postavi Jim Kerr – Charlie Burchill – Sarah Brown – Gordy Goudie – Cherisse Osei, s iščekivanim studijskim izdanjem napravili su nevjerojatan posao.

Novo akustično studijsko izdanje hrvatskoj je publici dostupno je i u digitalnom obliku.

POSLUŠAJTE NOVO STUDIJSKO IZDANJE

Simple Minds Acoustic – popis pjesama:
The American
Promised You A Miracle (featuring KT Tunstall)
Glittering Prize
See The Lights
New Gold Dream (81-82-83-84)
Someone Somewhere In Summertime
Waterfront
Sanctify Yourself
Chelsea Girl
Alive And Kicking
Don’t You (Forget About Me)
Long Black Train

 

Share.

Comments are closed.