Na SH&TMAS partyju predstavljena prva knjiga radova dizajnera Šesnić&Turković

0

SH&T HAPPENED!

Grafički dizajneri Šesnić&Turković u zagrebačkom Pločniku održali SH&TMAS Party na kojem su predstavili prvu knjigu svojih radova

Zagreb, 2. prosinca 2016. – Dizajneri Šesnić&Turković, pod kodnim imenom SH&T, priredili su sinoć neobičan božićni party  povodom predstavljanja svoje prve knjige radova. Na SH&TMAS Partyju predstavili su svoja dosadašnja najveća dostignuća od kojih su mnogobrojna nagrađena međunarodnim i domaćim nagradama. Čak tri prestižne Red Dot nagrade, Oktavijan i Porin za najbolje likovno oblikovanje samo su neka od referentnih priznanja kojima se ovaj dizajnerski studio može pohvaliti.

dizajneri3 „Marko i ja smo se upoznali na prvoj godini Studija dizajna na Arhitektonskom fakultetu. Na jednom zadatku kolegija ‘produkt dizajn’ na prvoj godini radili smo zajedno kartonski kofer za skladištenje i prenošenje B1 plakata i već smo tu otkrili  da suradnja super funkcionira. Tako je zapravo krenula cijela ova priča koju smo pokušali zaokružiti knjigom radova koju smo danas predstavili.“ osvrnuo se Goran Turković na početak suradnje i poznanstva ove dvojice perspektivnih dizajnera. „Cijeli naš proces rada i razvoja sada je opipljiv u obliku knjige radova koja je zapravo kruna naše suradnje u proteklih deset godina otkad službeno postojimo kao duo Šesnić&Turković.“, rekao je za kraj Goran Turković.

Neki od njihovih najpoznatijih radova su dizajn plakata za filmove „Zvizdan“, „Teleport Zovko“, „ZG80“, dizajn kampanje za 14. Zagreb Film Festival, dizajn izložbe za MUO „Veličanstveni Vranyczanyevi“, dizajn ambalaže za Ili_Ili lampe, dizajn osnovnog vizuala za Dubrovačke ljetne igre 2013., dok su neki od novijih radova plakat za film „Ne gledaj mi u pijat“, novi cover albuma Hladnog piva te vizualni identitet projekta „Parkovi Hrvatske“

dizajneri1 dizajneri2

Njihovi radovi osvojili su brojna međunarodna i domaća priznanja, među kojima se posebno ističu Red Dot Best of the Best Award 2010 za dizajn izložbe „Kod Cuculića“, Red Dot Award 2012. godine za dizajn ambalaže „Razatuša“ i dizajn plakata „Rat i mir“,  REGPAK 2015. za dizajn ambalaže lampi „ili_ili“, Porin za najbolje likovno oblikovanje za „Dane zatvorenih vrata“, nagrada Oktavijan za najbolji namjenski film za špicu ‘Patrola na cesti’ i brojne druge. Osim višestrukih nagrada, njihovi radovi su izlagani i na većini relevantnih izložbi u regiji kao i u mnogim stručnim publikacijama.

Svakom projektu pristupamo s istom osnovnom misijom – pronaći kvalitetno kreativno rješenje koje će mu dati komunikacijsku snagu, dugovječnost, te ga razlikovati od konkurencije. Takav pristup primjenjujemo u svim područjima djelovanja“, rekao je Marko Šesnić.

 

WC ŠKOLJKA IVANA VELJAČE

Kreativnost koja ovom studiju zaista ne nedostaje mogla se vidjeti i na sinoćnjem božićnom partyju u Pločniku na kojem je sve uzvanike iznenadila velika instalacija wc školjke koju je izradio poznati scenograf Ivan Veljača, glavnog centra događanja iz koje se vadila njihova knjiga radova kao poklon. Zabave i iznenađenja nije nedostajalo te se na ovaj način dostojno proslavile uspješne godine koje su iza ovog kreativnog studija.

 

Share.

Comments are closed.