Ruža Janjiš, pobjednica druge sezone The Voicea

0

Ruža Janjiš, pjevačica raskošnog glasa, pobjednica druge sezone The Voicea, ovih je dana predstavila svoj debitantski singl “Neke dane”.  Autor pjesme je cijenjeni hrvatski tekstopisac i glazbenik Bruno Kovačić.

Singl “Neke dane” je vani. Kako se sada osjećate, jeste li se približili ostvarenju svojih snova? Možemo li reći da je Ruža procvjetala?

Ruža: Tako je, singl “Neke dane” je tu. Snovi su tu da se sanjaju, ostvaruju, ruše i grade novi. Singlom “Neke dane” su se ostvarili neki od mojih snova. Ruža je na početku svojih glazbenih snova, nadam se da ću nastaviti ostvarivati svoje snove i rušiti tuđe predrasude i pomoći mnogima da vjeruju u sebe i u svoje snove. Ruža cvate i vene svake godine, takav je život, zato ga prigrlimo takvog kakav je i živimo najbolje što možemo.

U tijeku je promocija singla i snimanje video spota. Recite nam nešto o tom iskustvu!

Ruža: Autor pjesme “Neke dane” je veliki čovjek i glazbenik Bruno Kovačić, te austrijski producentski dvojac Echopilot i uistinu mi je bila čast surađivati s njima i sa svojom diskografskom kućom Universal Music Hrvatska. Dosta smo radili na pjesmi i svatko je ostavio svoj pečat na njoj, tako da je puno međusobnog povjerenja izrodilo pjesmu “Neke dane” i to mi je lijepo iskustvo zajedničkog rada. Promoviramo pjesmu svaki dan u raznim medijima i nailazimo samo na pozitivne kritike što me strašno veseli, nadam se da ćemo tako i dalje. Videospot je snimljen. To je moj prvi spot, ali ništa strašno, ništa ne boli, osim malo noge kad su cijeli dan u štiklama ?. Spot smo pripremali par dana i snimili u jednom danu, montaža će potrajati još par dana, pa vjerujem da će do sredine kolovoza biti i objavljen. Za sada sve teče po planu, neka tako i ostane (da kucnem u drvo). Veselo i radno.

Prijava na Voice je zasigurno jedna od najznačajnijih odluka u Vašem životu. Jeste li dugo razmišljali da se prijavite ili je to bila odluka u trenutku?

Ruža: Nakon prve sezone showa, znala sam da ću se prijaviti ako bude bila sljedeća, i bila je, i prijavila sam se, i sudjelovala, i pobijedila, jupiiii ?. Nikad ne znate što vam život sprema, zato otisnite se u pustolovinu, samo nemojte sjediti kod kuće.

Ruža prije Voicea i Ruža nakon Voicea, što se promijenilo u Vašem svakodnevnom životu?

Ruža: U svakodnevnom životu ništa posebno, i dalje moram prati suđe, peglati, čistiti ? i dalje moram raditi da bih imala pjesmu ?, ali promijenilo se to što više nisam sama nego imam cijeli tim koji mi pomaže da Ruža bude Ruža. Pokoji čovjek me prepozna na ulici, opalimo selfie i to je to.

Prije nastupa u show-u The Voice, nastupali ste u bendovima Babylon i The Brown Bunny. Pobjedom u showu postali ste dio Universal Music glazbene obitelji, s njihovim timom nastavljate raditi na svojoj samostalnoj karijeri.  Što slijedi, imate li neke planove koje biste rado s nama podijelili?

Ruža: Za sada je plan da spot bude što bolji i da se moj prvi singl “Neke dane” što više ispromovira. Radimo i na drugoj pjesmi, ali dok se malo stvari ne zakotrljaju, ne bih otkrivala detalje.

Tijekom showa bili ste dio Indirinog tima, vaša suradnja je na malim tv ekranima izgledala odlično, možemo li očekivati neki zajednički projekt s mentoricom Indirom?

Ruža: Ja se iskreno nadam da ću još mnogo puta zapjevati sa svojom mentoricom Indirom, a da li će biti neka zajednička pjesma… hmmm…  ne znam, svašta se može dogoditi. Citirat ću riječi svoje mentorice: “Tvoja energija i moja energija – formula za uspjeh!” Tako je bilo na “The Voiceu”, vidjet ćemo kako će biti dalje.

Osim svojim moćnim glasom, dojmili ste nas se svojom karizmom, osmijehom, pozitivnom energijom… Je li Ruža oduvijek bila takva?

Ruža: Ma, jednostavno shvatite da je sreća najvažnija u životu i kada ste i sami sretni, tek tada mogu biti sretni svi oko vas. Ne vjerujem da sam takva bila oduvijek, svaki dan je nova lekcija, nova pobjeda, nova Ruža.

Život Vas nije mazio, rano ste ostali bez majke, kasnije i bez oca… tko je najviše zaslužan za ono što ste danas – snažna, uspješna mlada dama?

Ruža: Život nikoga ne mazi, i ne treba ga shvaćati previše ozbiljno. Čovjek je najviše sam zaslužan za svoj uspjeh tako što svakodnevno pobjeđuje sam sebe i postaje bolji, jači, snažniji; zato, dragi moji, vjerujte u sebe i ostvarujte svoje snove, ne tratite vrijeme ogovarajući što rade drugi ili kako se nešto treba raditi, ustanite i krenite i nikad ne odustajte.

Pjevanje je Vaša ljubav od malena, slijedili ste svoj put, radite ono što volite. Jeste li i u jednom trenutku posustali, posumnjali da je to ono čime se trebate baviti?

Ruža: Ja mogu posumnjati da li se zovem Ruža, ali da li je pjevanje moj poziv – NIKADA. Ja ništa ne radim bolje. Taj talent, koji mi je podaren, upoznao me s mnogim ljudima, pomogao je meni i ljudima oko mene, u tužnim i sretnim trenutcima, dao mi je kruh i krov nad glavom, motivirao je mnoge i povezao je ljude, usrećuje mene i još puno njih svaki dan. Moj je život moja pjesma.

Što je za Vas obilje i što Vas čini sretnom?

Ruža: Mnogo toga me čini sretnom; zdrava sam, imam divnu obitelj, prijatelje, kolege, glazbu, ljubav svog života. Sretna sam što sam odradila intervju za Obiljku. Ljubim vas sve i drago mi je što vas zanima moj rad. Hvala vam!

Pratite Ružu na Facebooj stranici Ruža
Ruži želimo puno uspjeha u nastavku glazbene karijere!

Fotografije: Josip Regović
Fotografija s Voicea: Dario Njavro

Razgovarala: Marijana Glavaš

 

 

Share.

Comments are closed.