Recenzija knjige: Sarah Knight “Kako vam se život čudesno mijenja kada vam se živo je**”

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kako vam se život čudesno mijenja kada vam se ŽIVO J**E je knjiga uz koju ćete se zasigurno opustiti i zabaviti, knjiga koju ćete htjeti pročitati u jednom danu od početka do kraja.

Sarah Knight donosi savjete kako prestati trošiti vrijeme koje nemate na ljude koji vam se ne sviđaju čineći stvari koje ne želite. Čini se odlično, zar ne?

U današnje vrijeme opterećenosti brojnim obvezama koje izazivaju stres, obvezama zbog kojih zanemarujemo život, ova odlična parodija nam može biti od velike koristi jer donosi savjete kako se riješiti neželjenih obveza, srama i krivnje i dati mjesto ljudima i stvarima koje nas čine sretnima.

Autorica je knjigu napisala vođena vlastitim iskustvom, davala je previše sebe i u poslu i u privatnom životu do trenutka kada je odlučila promijeniti stvari, jer kako kaže, tako se nije dalo živjeti. Počela je primjenjivati odličnu filozofiju, filozofiju j**e mi se.

Kako vam se život čudesno mijenja kada vam se ŽIVO J**E  je vodič koji će vas „prosvijetliti“ i pomoći da izbacite iz svoga života sve ono što ne zaslužuje vašu pažnju. Kada počnete primjenjivati ​​njena načela, postaje vrlo jasno što je važno, a što ne.

U knjizi nam je na primjerima različitih životnih situacija pokazala kako pristojno odbiti nešto što ne želimo. Prikazala je brojne scenarije u kojima se možete naći, a u kojima osjećate obvezu sudjelovanja. Ne želite ići na vjenčanje na koje ste pozvani ili na dosadnu poslovnu večeru? Rješenje postoji!

Sarah Knight nas podsjeća da možemo živjeti bolji život ako kažemo „ne“ stvarima za koje nam se živo je** i „da“ stvarima do kojih nam je stalo, potiče nas da počnemo živjeti svoj najbolji život već danas!

Magijom odje****nja autorica nas ne želi potaknuti na sebičnost, potiče nas na iskrenost prema sebi i drugima. Stalno naglašava da stvari trebate činiti na način da ne budete šu**k. Bitno je odvagnuti i uljudno odbiti ono što ne želite i pristojno smjestiti stvari na listu stvari za koje vam se živo j**e. 

Posebnu pozornost u knjizi je posvetila osjećaju krivnje – na poslu, među prijateljima, u obitelji i obiteljskim obvezama.

Donosi nam i odgovor na pitanje zašto je briga o onome što drugi misle vaš najveći neprijatelj – i kako da vam se počne živo je**ti za to. 

Svi mi gubimo jako puno „mentalnog prostora“ na stvari na koje zapravo ne bi trebali, često provodimo vrijeme s ljudima uz koje se ne osjećamo dobro, bavimo se stvarima s kojima se zapravo ne želimo baviti. Ako ste od onih koji stalno nastoje udovoljiti drugima, ako vam je teško reći ne, ako osjećate krivnju kada kažete ne, ako trošite energiju na traženje prihvatljivih izgovora, procjenjujem da je ovo prava knjiga za vas.

Ja sam je pročitala na godišnjem odmoru i odlično mi je sjela.

Uživajte u čitanju!

Piše: Marijana Glavaš

Foto: Pixabay

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.