Priručnik razvojnih igara za djecu „Sretno djetinjstvo“

0

Centar za osobni i profesionalni razvoj „Sreća“ iz Rijeke predstavio je Priručnik razvojnih igara za djecu „Sretno djetinjstvo“ koji su napisale autorice socijalna pedagoginja i psihoterapeutkinja Gordana Galetić i psihologica Yvette Kalaba.

Priručnik za djecu od 1 do 14 godina je dostupan svim roditeljima! Uz roditelje, namijenjen je i odgojiteljima i učiteljima.

Priručnik je nastao u tjednima izolacije uzrokovane korona virusom kada su naglo zatvorene sve ustanove, uključujući vrtiće i škole, te su se roditelji suočili s potrebom da kreiraju i ispune djetetov dan na način da bude topao, kreativan, zabavan i edukativan. To nije lako niti najmaštovitijim i vrlo iskusnim roditeljima, a dodatno je izazovno kada smo zatvoreni u četiri zida i suočeni s istovremenim radom od kuće, čuvanjem djece, kuhanjem ručka, brigama o poslu, mnogi dijelimo samo 1 kompjuterm a dijete treba imati online školu i tako dalje.

Situacija s korona virusom uveliko utječe i na djecu. Neki su krenuli u vrtić i škole, neki nisu. Sve je to dodatno zbunjujuće, a ukupna situacija može i izazvati veliki strah i stres kod djece. Djeci je dodatno potrebna podrška, naše prisustvo, olakšavanje kroz ugodno zajedništvo, razumijevanje i smijeh!

A sve to je potrebno i nama odraslima, nama roditeljima! To je prirodno i događa se svima! Takve brige, izazove i potrebe djece osjetila je autorica i na svojoj koži – u svojoj obitelji te kao iskusna stručnjakinja u radu s djecom i mladima i majka, poželjela osmisliti sadržaje kojima ćete u ovim izazovnim vremenima, ali i ubuduće, jednostavno i lako omogućiti igru djetetu, pružiti podršku svom djetetu i osigurati da jedan dio dana vaše obitelji bude ispunjen:

  • veselom igrom koja je ujedno razvojno poticajna i sjajna za dječji mozak,
  • opuštanjem,
  • zabavnim i svima ispunjavajućim zajedništvom,
  • bliskošću i smijehom!

Priručnik je nastao s ciljem pružanja podrške roditeljima i djeci, te je već u prvih nekoliko dana pobudio veliki interes zbog čega je svoj primjerak dobilo već više od stotinjak obitelji.

“Želja nam je Priručnikom „Sretno djetinjstvo“ biti podrška roditeljima i široj zajednici, brinuti o zdravlju, a razumijemo i trenutno izazovnu i financijsku situaciju te smo osmislile način da Priručnik bude dostupan svima, neovisno o ekonomskim poteškoćama s kojima su suočeni mnogi pojedinci i obitelji”, ističu autorice.

 

O Priručniku

  • Igre/aktivnosti su jednostavne i zabavne, mnoge se mogu provesti u zajedničkoj kvalitetnoj igri roditelja i djeteta, a uz to potiču razvoj mozga što je vrlo važno, pogotovo sada.
  • Priručnik sadrži skoro 50 aktivnosti, od čega je veći dio za djecu od 1 do 5 godina, a dio za djecu do 14 godina.
  • U Priručniku darujemo bonus dio o roditeljstvu i odgoju.

Priručnik je dostupan u digitalnoj verziji, u PDF formatu. Kako bi bio pristupačan svakome, cijena nije definirana, iznos za priručnik je dobrovoljan i možete uplatiti donaciju prema Vašim mogućnostima! Tako autorice podržavaju Vas, a Vi njihov rad sukladno vašim mogućnostima.

Uz priručnik dobivate i ekskluzivno članstvo u FB grupi „Sretno djetinjstvo“ u kojoj roditelji razmjenjuju svoja iskustva, dijele fotografije svojih aktivnosti, dobivaju informacije o roditeljskim i dječjim sadržajima, popuste…

Više informacija na email prirucniksreca@gmail.com
www.centarsreca.hr

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.