Prirodno jačanje imuniteta uz pčelinje proizvode

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Još nam uvijek traju zimski, hladni dani, a time je i izraženija izloženost raznim infekcijama, virusima i bakterijama.

U tom periodu potrebno je dodatno poraditi na imunitetu i adekvatno zaštititi organizam kako bi spriječili nastanak bolesti, a to možemo pomoću svakodnevne tjelesne aktivnosti, boravka na svježem zraku, osiguravanjem dovoljno sna i kvalitetne, raznolike prehrane. Prehranu možemo prema potrebi nadopuniti prirodnim dodacima prehrani koji jačaju naš imunološki sustav i osnažuju organizam te tako preveniraju razvoj raznih bolesti.

 

Med, cvjetni prah, propolis i matična mliječ

Med, cvjetni prah, propolis i matična mliječ su visokovrijedne namirnice za koje je dokazano da podižu imunitet jer sadrže velik broj vitamina, minerala, aminokiselina i biljnih zaštitnih tvari bioflavonoida, a brojna znanstvena istraživanja potvrđuju njihova ljekovita svojstva, kao što su antibakterijsko, antiupalno, antivirusno, imunostimulirajuće, antioksidativno i antitumorsko. Aktivne komponente kojima pčelinji produkti obiluju unose se u tijelo poput hrane što omogućava maksimalnu apsorpciju nutrijenata i njihovo dulje zadržavanje u organizmu. Upravo je to razlog što oni ne pokazuju svoj učinak na zdravlje samo u tijeku uzimanja već dugoročno te ih je zato poželjno uključiti u svoju svakodnevnu prehranu.

 

Med

MED u povijesti zauzima vrlo važno mjesto. Stoljećima je čovjeku bio hrana, sladilo i lijek, a zbog svoje nekvarljivosti koristio se kao prirodni konzervans. Med je energetski i biološki visokovrijedna namirnica zahvaljujući svom jedinstvenom sastavu. Sadrži oko 200 različitih tvari, lako je probavljiv te se brzo i gotovo u potpunosti iskorištava u ljudskom organizmu.

Primjenom meda u svakodnevnoj prehrani koristimo svom organizmu, opskrbljujemo ga korisnim hranjivim tvarima, jačamo organizam i preveniramo brojne bolesti. Med zbog sadržaja organskih kiselina, mineralnih tvari, prirodnih boja, eteričnih ulja i aromatičnih tvari, omogućava kompletniju apsorpciju korisnih elemenata iz svakodnevne prehrane, a prisutni monosaharidi odmah po konzumaciji podižu energetski status organizma.

Konzumacija meda zbog mnogobrojnih sastavnica obogaćuje crijevnu floru i povećava broj korisnih bakterija koje imaju probiotičko djelovanje. Zbog složenog sastava ni najsuvremeniji laboratoriji ne mogu ga sintetski proizvesti!

 

Cvjetni prah

CVJETNI PRAH u svom bogatom sastavu, osim vitamina i minerala sadrži 22 aminokiseline, DNK, RNK i čak 5000 enzima i koenzima i pozitivno utječe na rast i razvoj organizma. Stimulira izmjenu tvari i smatra se izuzetno kvalitetnom namirnicom koja održava homeostazu organizma te ima izniman učinak na krvnu sliku, probavni i živčani sustav.

 

Propolis

PROPOLIS se kao smolasta tvar koju pčele sakupljaju s različitih biljnih izvora i obogaćuju sekretima svojih žlijezda koristio još u doba egipatskih vladara za mumificiranje zbog antibakterijskih svojstava, a bio je najpoznatiji prirodni protuupalni lijek do otkrića prvih antibiotika. Novija istraživanja pokazuju da korištenje propolisa paralelno uz antibiotike, pojačava učinkovitost antibiotske terapije i do 100 puta. Propolis nije toksičan, ne izaziva rezistenciju u organizmu i ne oštećuje normalnu crijevnu floru.

 

Matična mliječ

MATIČNA MLIJEČ U u svom sastavu sadrži α, β i γ – globuline koji su iznimno značajni u očuvanju imuniteta ljudskog organizma, zatim 10-HDA (10-hidroksidekanoična kiselina) koja ima antikancerogeno djelovanje te pantotensku kiselinu koja pokazuje protuupalno djelovanje te je esencijalna tvar za rast i razvoj naših stanica.

Zato svaki dan neka bude moto: „ŽLIČICA MEDA JE ŽLIČICA ZDRAVLJA!”

 

Prirodni proizvodi s tradicijom

Prijedlog prirodnih proizvoda obrta Radovan Petrović koji ima 60 godina staru tradiciju proizvodnje 100% prirodnih dodataka prehrani i kozmetike na bazi pčelinjih proizvoda namijenjenih prevenciji i pomoći kod raznih zdravstvenih tegoba.

APIVITAL PLUS – supefood koji uz pčelinje produkte sadrži još i algu spirulinu, crni kim, zelenu pšenicu i vitamin C te je odličan kod povećanih psihičkih i fizičkih napora. Pomaže uklanjanju umora i iscrpljenosti te održavanju normalne funkcije imunološkog sustava.

 

 

 

BEE 4 ENERGY – superfood za super energiju, za jačanje imuniteta i održavanje vitalnosti. Velika količina antioksidansa iz pčelinjih produkata, maca praha, kakaa, acerole, reishi gljive, đumbira i kurkume štiti stanice od oksidativnog stresa.

 

 

 

BEE 4 STRESS – superfood antistresnog djelovanja s matičnom mliječi i ayurvedskim biljkama (pasiflora, ashwagandha, sibirski ginseng, gotu kola), izuzetno bogatog sastava i velike hranjive vrijednosti. Idealan za osobe s ubrzanim životnim ritmom, manjkavom prehranom ili pak oslabljenim imunitetom.

www.radovanpetrovic.com

 

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.