Kako prepoznati emocionalno nedostupnog muškarca?

0

Iako su vidljivi od samog početka veze, signali da je muškarac emocionalno nedostupan često se previđaju, naročito kada početni zanos zaljubljenosti baca pijesak u oči. Tek nakon dosta nejasnoća u njegovom ponašanju i objašnjenjima, što rezultira bolnim razočaranjima, ženama postaje jasno da nešto opasno nije kako treba.

 

Provjerite imate li razloga za zabrinutost jer ste u vezi s muškarcem do čijih emocija teško možete doprijeti. Vjerojatno ih ni on sam nije svjestan.

1. Sve je u redu

Koliko puta ste čuli da od muhe radite slona, da je sve ok, iako duboko u svom srcu osjećate da nešto nije kako treba između vas dvoje. Pitate ga što se dešava, kažete da smatrate da imate problem, a on vam i dalje odgovara da je sve to samo u vašoj glavi. Dok on tako negira svoje emocije, u vama se vjerojatno stvara nepovjerenje jer dobro znate ili osjećate da nešto nije kako treba. Neprihvaćanje i blokiranje emocija s njegove strane često se manifestira kroz obranu, izjave da je s vašom vezom sve u redu ili protunapadom da od muhe radite slona.

Osim što ne želi preuzeti odgovornost za svoje poricanje i rješavanje problema koji narušavaju kvalitetu i stabilnost veze, najčešće krivi vas da ste ga sa svojim pitanjima oneraspoložili. A tako se dobro osjećao dok niste prigovorili!

 

2. Neusklađenost između riječi i djela

Kada partner kaže jedno, radi drugo, a misli treće gasi se dosljednosti i rađa se nesigurnost.

To se posebno manifestira u fazama “kuhanja” veze kada on izjavljuje da želi da ste samo prijatelji, a nakon toga pokazuje naklonost i trudi se oko vas na način koji prelazi granicu prijateljstva. Onog momenta kada prihvatite njegovo udvaranje i pokažete mu svoju naklonost u njemu se pale svi alarmi za elementarne nepogode i povlači se ne razmišljajući što time radi vama. Ovakav tip muškarca rijetko je tu za vas kada vam treba emocionalna potpora.

Ionako može izgledati kao ciljano okrutno ponašanje, ovakvi muškarci često nisu svjesni što sa svojim ponašanjem rade sebi, partnerici ili vezi jer im je fokus na održavanju sigurnosti u svojoj zoni komfora. Srećom spasa ima!

www.obnoviljubav.com

 

Kolumna: MINUTE ZA LJUBAV

Autorica: Barbara Grgurić 
Life Coach za obnavljanje ljubavi u vezama

Share.

Comments are closed.