Potaknite cirkulaciju u nogama istezanjem listova

Pinterest LinkedIn Tumblr +

SAVJET

Za bolje sutra…

Za brži korak i laganije hodanje posvetite malo pažnje svojim listovima i propisno ih istegnite na štoku vrata, stupu ili zidu. Stanite korak od štoka, gornji dio stopala položite kako je prikazano na slici; u toj pozi, stražnjom nogom koja je iza vas ispružena se odgurnite i približite tijelom štoku – zadržite poziciju maksimalno koliko možete. Ponovite sa svakom nogom 4 puta.

Zašto?

Tijekom dana, bilo da ga provedete sjedeći ili na nogama, listovi su vam pod velikim stresom, pune se krvlju koja gravitira u donje ekstremitete; stalno su napeti i u kontrakciji. Zato je važno istegnuti listove nakon radnog dana, podići noge u zrak na koju minutu kako bi se mišići opustili i da bi se krv iz donjih ekstremiteta vratila u trup; time će se smanjiti otekle noge i potaknuti cirkulaciju.

 

Share.

About Author

Valentina Sumpor

FITNESS TRENERICA Diplomirana ekonomistica (EFZG) i fitnes trenerica (FITNES UČILIŠTE) s višegodišnjim iskustvom u fitnesu, treniranju i usmjeravanju ljudi ka boljem, zdravijem načinu života. Osnovala je i vodi SanaGravida centar za žene koji je usmjeren na savjetovanje i vježbanje trudnica i žena svih dobi s ciljem poboljšanja kvalitete života žena u našoj zajednici.

Comments are closed.