(P)ostanite prijatelj napuštenih pasa

0

Sklonište za životinje “PRIJATELJI” djeluje od 2001. godine sa svrhom zaštite, zbrinjavanja i udomljavanja napuštenih životinja na području cijele Međimurske županije. Želja im je da potaknu ljude da razmišljaju o svom odnosu prema životinjama i da se pridruže ispunjenju njihovih ciljeva!

Uzimajući u obzir da svaka životinja ima prava, a da postoje ljudi koji ih nemilosrdno krše, osjetili su nužnu potrebu da se udruže i na taj se način pokušaju uhvatiti u koštac s postojećim problemima životinja. Sklonište za životinje “Prijatelji” nastoji svojim djelovanjem otkloniti sadašnja ograničenja svijesti građana o pravima životinja, poticati njihovu zaštitu i prava, te zbrinuti što veći broj napuštenih i ostavljenih životinja. Jedan od glavnih ciljeva njihovog skloništa je edukacija građana o pravima životinja. Velik broj napuštenih životinja pokazatelj je nedostatka moralne zrelosti pojedinih građana. Ovaj problem ne može biti samo na teret njihovog skloništa, to je problem cjelokupnog društva u kojem živimo i nitko ne bi smio pred tim zatvarati oči.

Sklonište ima sedamdeset odvojenih dvorišta i 25 bokseva od čega 16 bokseva ima malo dvorište, a za njih devet je u planu napraviti dvorišta uskoro. U boksevima i dvorištima su smještene pseće kućice koje štite životinje od kiše i hladnoće, a svako dvorište i boks je potpuno ili djelomično natkriveno. Uređeno je i posebno dvorište za istrčavanje pasa što sve njih posebno raduje.

Ukoliko i vi želite pomoći, sve informacije potražite u Programu kumstva “Prijatelji za prijatelje“.

Share.

About Author

Suvremena žena

Portal Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi savjete za sretan, ispunjen i zdrav život, modne trendove, priče o uspjehu koje će vas motivirati i inspirirati. Poduzetništvo je tema kojoj posvećujemo posebnu pozornost. Kroz naše teme saznajte kako kreirati vlastiti put do uspjeha, sreće i zadovoljstva u životu. Čak i najjače žene trebaju podršku na putu do sretnog i uspješnog života. Ovo je portal za ženu koja cijeni sebe i za muškarca želi bolje upoznati ženu.

Comments are closed.