Pomrčina Sunca 6. 1. – Veliki životni zaokreti

0

Tek smo na početku Nove, a evo nam još jedne pomrčine, ovog puta Sunca koju možemo očekivati u nedjelju, 6. siječnja oko 2 sata i 40 minuta iza ponoći.

Sunce će pomračiti u 15-om, središnjem stupnju znaka Jarca. S jedne strane stoji Saturn, s druge Pluton, kao dva čuvara jednog kraja i novog životnog početka.

Moćna je ova pomrčina i to iz više razloga. Kao prvo događa se u ozbiljnom i ambicioznom Jarcu koji stvara i čuva vrijednost. Simbol je karijere, profesionalnog napretka, preuzimanja odgovornosti, napornog rada, ostvarenja životnih ciljeva, očinske figure i autoriteta. Sigurno je da će to biti neka od važnih pitanja i tema s kojima ćemo se suočiti u narednih šest mjeseci.

Utjecaj Saturna i Plutona na pomrčinu, iskreno i bez zavaravanja, daju jedan poseban osjećaj težine i neminovnosti. Kao da ne možemo pobjeći od onoga što jest. Suočavamo se sa stvarnošću. Ne možemo okrenuti glavu u drugom smjeru i odmahnuti rukom. Nešto ćemo okončati, završiti, staviti točku iza posljednje riječi u jednom životnom poglavlju. To može biti ljubavni odnos, posao, prijateljstvo, mnogo toga ovisi o tome u kojem se polju vašeg horoskopa odvija ova pomrčina.

Tamo gdje je Saturn traži se zrelost i odgovornost, dok s Plutonom poniremo duboko, rušimo i ponovno gradimo.

 

Vrijeme za iscjeljivanje

Sigurno je da će na površinu isplivati neki strahovi, nešto što smo duboko potisnuli. Vrijeme je za iscjeljivanje.

Ovo je dobro vrijeme da pronađemo i mir s prošlosti, iscijelimo stare rane. Zatvorimo jedna vrata kako bismo spriječili propuh, ugrijali se i krenuli dalje.

Možda ćete trebati podršku za ostvarenje planova, zatražite ju.

Možda je vrijeme da se suočimo s vlastitim nesigurnostima i osjećajem neadekvatnosti. Je li bilo dosta podcjenjivanja samih sebe i pristajanja na manje od onog što zaslužujemo?

Vrijeme je da prihvatimo sebe, takve kakvi jesmo, prestanemo si postavljati previsoke ciljeve i krenemo od onog što imamo, a sigurno je da imamo dovoljno!

Nemojte strahovati od samoće, od napuštanja, od odbačenosti. Ako je odlazak iz loše situacije, odnosa, posla put prema sebi, slobodi i boljim mogućnostima, krenite!

 

Koje znakove očekuju veliki životni zaokreti?

Eklipsa se odvija na središnjem, 15. stupnju Jarca, stupnju koji ima kraljevsku simboliku i predstavljen je Jupiterom. U što vjerujemo, što možemo naučiti, kako možemo stvari promijeniti nabolje i dalje rasti i razvijati se?

Merkur je u napetom aspektu s Marsom, vodi se rat riječima. Komunikacija je nešto otežanija. Žurimo i griješimo. Verbalno smo brzopleti. Čuvajte se ozljeda, pripazite na zdravlje. Nemojte pričati ono iza čega ne možete stati.

Ovo je sjajan okidač za profesionalna ostvarenja. Dobivamo disciplinu, ustrajnost, usredotočenost na cilj. Moguće je da u svojim nastojanjima dobijete podršku starije ili iskusnije osobe.

I pripremite se da je možda nužno nešto ostaviti iza sebe kako biste mogli doći do ostvarenja onoga što priželjkujete vidjeti u svom životu. Cilj opravdava sredstva, zar ne?

I ovu će pomrčinu najviše osjetiti pripadnici kardinalnih znakova; Ovnovi, Rakovi, Vage i Jarci. Njih očekuju veliki životni zaokreti.

Sretno!

Autorica: Julijana Oremović
Astrologinja i životna savjetnica

www.julijanaoremovic.com

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Portal Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi savjete za sretan, ispunjen i zdrav život, modne trendove, priče o uspjehu koje će vas motivirati i inspirirati. Poduzetništvo je tema kojoj posvećujemo posebnu pozornost. Kroz naše teme saznajte kako kreirati vlastiti put do uspjeha, sreće i zadovoljstva u životu. Čak i najjače žene trebaju podršku na putu do sretnog i uspješnog života. Ovo je portal za ženu koja cijeni sebe i za muškarca želi bolje upoznati ženu.

Comments are closed.