Poduzetnička priča 2 – Navodno veliki, navodno pozitivni, navodno pravedni, navodno…

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Kad sam ušla u poduzetništvo, kao novopečena poduzetnica osjećala sam dozu nesigurnosti. Ponekad sam čak mislila, kako ću ja „mala“ među „velikima“. Ali, stvari su se brzo počele mijenjati. Svakim danom osvijestim nešto novo. Vrijeme teče, a ja gledam, razmišljam i vidim da mnogi „veliki“ zapravo nisu veliki, a mnogi „mali“ zapravo nisu mali.

 

Kao i u životu općenito, smatram da je i u poduzetništvu važno prvenstveno biti čovjek, njegovati osobine vrijedne divljenja, osobine koje posjeduju uistinu veliki ljudi. Sretna sam i zahvalna na svim pozitivnim ljudima koje sam imala priliku susresti, ljude uz koje sam postala još bolja i jača. Onda sam se našla u situaciji upoznati one druge ljude, zlonamjerne, koji najčešće dođu nepozvani u svojim misijama borbi s vjetrenjačama, koji zbog svoje nesigurnosti, strahova i slabosti pokušavaju narušiti vaš mir. Neće vas uznemiravati dok ste nevidljivi, ali kad vas dožive kao prijetnju u bilo kojem smislu, onda, ukoliko nisu sposobni kontrolirati vlastite emocije najčešće pribjegavaju nedoličnim strategijama.

I onda ona mala ja s početka priče postajem sve veća, a oni veliki pak sve manji. Na kraju sretna i zahvalna jer nisam poput njih, a u srcu poduzetnica do neba velika.  Cijenim konkurenciju, prihvaćam konkurenciju, svjesna sam da nisam centar svijeta i da se svijet ne vrti oko mene. Bilo bi sjajno kad bi i drugi to osvijestili.

I dalje, što ih više gledam postaju sve manji, a ja i dalje sve veća. Lijepo je biti poduzetnik, ali je još ljepše biti poduzetnik koji je bio i ostao čovjek!

 

Share.

About Author

Marijana Glavaš

Urednica portala Suvremena žena, poduzetnica, dizajnerica, menadžerica u malom poduzetništvu.

1 komentar

  1. Avatar
    Elvira Mlivić Budeš on

    Bravo Marijana i samo naprijed! Već si uspješna i zaslužuješ još uspjeha! Svaka čast na pristupu i ovom tekstu! Inspirativno!