Otpustite blokade i uspješno kreirajte svoju stvarnost

0

U današnja krizna vremena kada nas svakodnevni stresovi čekaju od rane zore, važnije je nego ikada raditi na sebi kako bi sačuvali svoje zdravlje i opstali u ovakvim uvjetima.

U davna vremena kada je vrebala opasnost od lava ili neke druge zvjerke, adrenalin bi jurnuo u tijelo naših predaka i gotovo trenutno su bili spremni da se “bore ili pobjegnu”. Ovakve opasnosti nisi bile stalne, nego povremene jer su i preci znali kako opstati. Danas kada nema opasnosti ove vrste, naš organizam jednako reagira na naše stresne situacije i naše strahove i brige koje nisu ništa drugo nego strahovi vezani za buduće moguće događaje. Još se i ne događaju događaji, a mi smo već na neki način u stanju spremnosti na “borbu ili bježanje” Dugoročno izlaganje hormonima stresa stvara mnoge dugoročne posljedice kojih na početku nismo svjesni. Kada smo pod stresom, sistem probave i usvajanja hranjivih tvari ne funkcionira jer je važnije preživjeti nego probavljati i usvajati neophodne hranjive sastojke. Posljedice su ne samo na zdravstvenom nivou, nego na mnogim drugim nivoima. Npr, kada smo pod stresom, strahovima i brigama, naše analitičko logične funkcije ne mogu funkcionirati. To je kao kad nekog uhvati strah na ispitu i ne može se sjetiti više ničega što je prije ispita  znao. Kakve poslovne i životne odluke možete donijeti u takvom stanju? Što je još gore, u ovakvim emotivnim stanjima se naprosto odsijeca intuitivna funkcija pa vas nema što voditi jer ste ostali i bez intuicije i bez logike. Ako je stres jači, tada nakon toga slabi kratkoročna memorija koja nam je jako važna za efikasno funkcioniranje. Dok se ne očiste “hormoni stresa”, mogu proći mjeseci i mjeseci. Možete li to sebi priuštiti u svom poslu i životu?

Skrenuli bismo vam pažnju na jedan apsurd. Higijena jest važna i svi smo manje ili više prihvatili neke higijenske navike, recimo da peremo zube svakodnevno. Istovremeno, o našem umu koji ima toliko važnu funkciju u kreiranju naše realnosti, ne posvećujemo nikakvu ili posvećujemo minimalnu pažnju. Koliko vi vodite računa o emocijama koje direktno djeluju na formiranje programa vaše podsvijesti a da toga niste ni svjesni? Ti programi vas navode da dalje sve doživljavate na način na koji doživljavate. Zar ne bi onda bilo neophodno voditi računa o higijeni svog uma mnogo više nego o higijeni fizičkog tijela?  Taj dio nas od kojeg nam u potpunosti ovisi naša realnost koju sami kreiramo naspram programa naše podsvijesti i emocija koje doživljavamo, ostavljen je bez gotovo ikakve higijene. Vjerujem da vam je jasno koliko je ovo sve bez logike. I što su veći vanjski pritisci u bilo kojem vidu, mnogi sve više gube sposobnost donošenja ispravnih odluka i još više se zakopavaju u svoje strahove.

Po zakonima univerzuma i fizike, slična energija privlači sličnu, pa tako mi na neki način jednostavno doprinosimo razmnožavanju onog što ne želimo, tj. strahovi privuku još više dokaza za strah. Zar ne bi bilo lijepo uvesti neke nove navike, na primjer da bar par puta godišnje napravite veliko spremanje u vašem umu. Isto kao što i svoju kuću spremite, ili bar tako rade mnogi, bar dva puta godišnje naprave veliko spremanje, zašto to ne bi radili sa svojim umom jer bi nam to donijelo ogromne koristi u svim područjima života. I kuću spremate ponovo, i higijenu tijela održavate redovno, znači to je proces koji se ponavlja da ne bi došli u situaciju se i zdravlje, biznis i život suviše zakompliciraju.

Ne bi bilo svrhe pričati o svemu ovome da ne možemo ponuditi rješenje. Već gotovo cijelo desetljeće, Jasmina Kovačev drži seriju edukacije za osobni razvoj u okviru opusa Okrugla duga i Studija za edukaciju i vrhunska dostignuća. Ako bi vam preporučili samo jedan od brojnih edukacija koje Jasmina drži, to bi bio Grupni EFT tretman, cjelodnevna transformacijska radionica, tijekom koje se uklanjaju brojne emocije i limitirajuća uvjerenja. Slobodno možemo reći da je to prilika za veliko proljetno spremanje uma koje se održava ovog proljeća u Puli, Zagrebu, Beogradu i Novom Sadu. Ne propustite, jer mnogi koji dođu, dolaze ponovo i s nestrpljenje očekuju Jasminin ponovni dolazak s Novog Zelanda.

Uz moć grupe isprobajte na vlastitoj koži djelotvornost tehnike za koju vam nije potrebno nikakvo predznanje. Kroz sigurno vodstvo Jasmine Kovačev otpustite neželjene emocije, uvjerenja, riješite ili ublažite razna bolna stanja.

Mentalna i emocionalna higijena je bitnija od bilo koje druge. Cjelodnevni grupni rad čini da na kraju dana krenete kući s lakoćom i mirom u sebi.

Preneseno s portala Alternativa informacije

Share.

About Author

Suvremena žena

Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi inspirativne priče o ženama koje čine razliku, savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, pronicljive članke, novosti iz svih ženama zanimljivih područja. Portal je namijenjen ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje portala ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.