Otkrijte svoje blokade obilju, zdravlju i uspjehu

0

Jeste li potpuno zadovoljni svojim životom u svakom njegovom segmentu? Ako niste, zašto niste, što je ono što vam ne dopušta da živite život punim plućima?

Najčešći odgovor je je vezan za našu okolinu, ili samo da imam još ovo, samo da riješim ono… I tako život prođe u iščekivanju nečeg iz budućnosti koja i kad dođe, postoji sljedeće samo da… ili samo kad…

Odgovor je mnogo češće u nama samima nego što možemo i zamisliti, ali od svojih slijepih kutova, od svojih energetsko emotivnih ožiljaka, mentalnih obrazaca, od svog nerazumijevanja kako u stvari svijet u kojem živimo funkcionira, ne vidimo ne samo rješenje, nego ni odakle i da počnemo s traženjem rješenja. Ne mislim ovdje na vidljivi dio svijeta, nego na onaj suptilni, okom nevidljivi, koji koliko god da je suptilan i ekstremno je moćan i ako ne poznajemo kako funkcionira, teško da možemo i krenuti ka putu rješavanja onog što nam smanjuje doživljaj sreće, zadovoljstva, zdravlja, dobrih odnosa s drugima…

Odakle krenuti?

Za rješavanje svakog problema ili za napredak u bilo kojem području života,  postoje 3 koraka:

  1. Prvi – biti svjestan da imamo problem tj. da nas nešto blokira
  2. Drugi – biti spreman za rad na njemu
  3. Treći – rješavanje blokada

Naravno da moramo biti spremni za to što želimo a svi smo mi na različitom stupnju spremnosti. Pronađite kojoj kategoriji pripadate:

  1. Nespremni i nesvjesni

Ima onih koji zapnu već na prvom koraku. Svi oko njega ili nje vide da ima problem ali ga osoba ili nije svjesna ili samu sebe zavarava jer ima utisak da je tako lakše. Postavlja se ponekad u poziciju žrtve i „jadan ja“.  Ovo su osobe koje obično još nisu ni zakoračile u vode osobnog razvoja,  ili im vlastiti “slijepi kutovi” ne dozvoljavaju ni da sagledaju sebe. One obično ne vjeruju  da imaju problem, a svi oko njih vide da ga imaju, ili krive sve oko sebe i okolnosti u kojima su za sve što im se događa. Rijetko se upute u vode rada na sebi osim ako ih velika muka ne natjera, mada i tada gledaju pobjeći s tog puta.

  1. Nespremni i svjesni

Ima onih koji su svjesni da imaju problem, ali nisu spremni preuzeti odgovornost za njegovo rješavanje. To je najbrojnija kategorija. Naći će brojne izgovore zašto ne i zašto ne sada. I tako dan po dan, godina po godina, a problem, kao snježna gruda koja se kotrlja, raste i raste dok ne dođe do lavine. Kao da čekaju da će se sve samo po sebi riješiti. Doduše nekada se to i dogodi, ali je jako malo onih koji to dožive. Obično se događa akumulacija novih slojeva u nama samima. Što duže čekamo, više je slojeva i sporije će se riješiti, a život doživljavamo na sve teži način, zdravlje je sve gore, ili su odnosi s drugima sve gori ili je financijsko stanje sve gore. Takvi postanu spremni kada ih život grubo tresne i to najčešće u vidu zdravstvenog problema, kao posljedica „stresa“ zbog svih nezadovoljstava i vlastitog doživljaja sebe, drugih i svijeta oko sebe.

  1. Spremni i nesvjesni

Ovo je kategorija koja je otvorenog uma, i vrlo brzo savladava prepreke jednom kada im se ukaže pravi put. Čak i ako ih ne savladava brzo, upornost koju često imaju (jer su svjesni) im pomaže da izdrže i do kraja osjete sve  blagodati rada na sebi.

  1. Spremni i svjesni

Ovdje postoje dvije faze spremnosti:

Prva faza traži određena razumijevanja koja nisu dio nečeg što su nas učili roditelji i škola, razumijevanje nas kao ljudskih bića i funkcioniranja nas u ovom svijetu energija. Živimo u svijetu instant rješenja i svi bi rado instant rješenje za sve svoje probleme, ne shvaćajući da tako što ne postoji. Doduše postoje kraći putevi, ali ne i čarobni štapić, čarobna pilula koja će nas do toga dovesti.  Mnogi posežu za izborima koji naprave još više problema nego što su ih inicijalno imali ili ih vrte u krug jer nemaju mapu kako bi prepoznali gdje su i kuda dalje. Znači, naći pravi ali  efikasan put je ključ daljeg napretka. Velika je šteta za sve koji odustanu a došli su u ovu fazu jer nisu imali „mapu“ na svom putu.

Druga faza je u stvari početak rješavanja svojih blokada. To je faza u kojoj imate mapu i znate da praćenjem mape nećete zalutati na svom putu, kao i da ćete efikasno rješavati svoje teme kako bi živjeli život bez blokada koje vas sputavaju u ostvarenju onoga što želite. I ovdje se često javlja unutarnji otpor jer podsvijest teži da nas drži u okviru svojih programa (blokada) i u okviru svoje zone komfora. Svaki trud u prevazilaženju ovog otpora bude na kraju višestruko nagrađen.

Na kojem god koraku da jeste, na kojem god nivou spremnosti i svijesti, vrijeme je za sljedeći korak. Ako ne sada, kad? Za nekog je to prvi korak, za nekog drugi, a za nekog tko zna koji. Gdje god da ste, šetnjom kroz „Okrugu Dugu“ spoznajete svoje blokade i svoju jedinstvenu mapu kako bi što prije mogli stići do onog što želite, bilo da je to obilje, zdravlje ili uspjeh u bilo kojem području života.

Tijekom dva cijela dana, dobit ćete upravo to, spoznati svoju mapu, spoznati svoje blokade i dobiti jasnoću gdje ste i kako dalje do rješenja najkraćim putem, bez čarobnog štapića. Da bi postigli obilje, zdravlje i uspjeh, neminovan je rad na sebi. Mnogi se pitaju što to znači raditi na sebi. Ima i onih koji i misle da efikasno rade na sebi i odjednom dobiju fatalnu dijagnozu. To je očigledan znak da ono što su radili nije bilo dovoljno efikasno.

Ove godine po prvi put u vidu dvodnevnog programa imate priliku osjetite nešto što su osjetili prošlogodisnji polaznici u okviru Harmony programa. Ne samo da su osjetili, nego su komentari mnogih koji nas redovno prate, da im je to na vrhu liste svih naših programa.

Napravite prvi korak ka postizanju onog što želite, bilo da je obilje, zdravlje, bolji odnosi s okolinom, uspjeh…

Kroz program“Okrugla duga” do svog Ja, s Jasminom Kovačev, u Zagrebu i Beogradu

jasmina kovačevVoditeljica programa je Jasmina Kovačev

Da bi ovo iskustvo približili što široj javnosti napravili smo nešto bez presedana – ponuda koja je objeručke prihvaća. Cijene po kojim vam se omogućava pohađanje su samo djelić stvarne vrijednosti ovakvog programa i djelić cijena ovakvih edukacija. Kotizacija za četvoročlanu obitelj je manja od cijene za jednu osobu mnogih drugih edukacija. Zaista više nema prostora za izgovore. Ako ne napravite prvi korak sada, kada će biti vrijeme za njega? Sve informacije potražite na: Alternativa informacije

Share.

Comments are closed.