Oh, kako mi je loše

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Prepoznajete se? Niste jedini, niste čak niti u manjini. No, možete to promijeniti.

Ovaj stav je samo jedan od stavova koji možemo imati. Stoga, ako nam ne služi, čemu ga forsirati i biti u njemu?! Možemo mi to bolje.

Tony Robbins kaže da je to jedan od načina da damo sebi na važnosti. Ako netko vidi da nam je loše, veća je mogućnost da će nam posvetiti više pozornosti, to je jednostavno pristojno. Dakle, što nam je lošije, više pozornosti nam dolazi.

Stoga, odabiremo da nam je loše na svim mogućim područjima, na poslu, s novcem, u ljubavi, prijatelji, rodbina… što god nam je najlakše da se osjećamo loše, to ćemo učiniti.

Čuo sam priču o uspješnom mladiću koji je želio još više uspjeha. Poslušao je savjete učitelja uspjeha te je sa svojim milijunima koje je zaradio doselio u kvart milijardera. Da, počeo se kretati među njima, da njegov uspjeh je rastao. Dakle, savjeti toga tipa vrijede. Naravno, kada nešto vidimo i osjetimo, lakše ćemo nešto slično kreirati u vlastitom životu.

No… nije sve baš tako jednostavno. Bio je uspješan, ali se osjećao sve lošije. Zašto sada, pitat ćete!

Zato što se među milijarderima osjećao tako siromašno.

Dakle, milijunaš kojem posao ide i koji živi među milijarderima se osjeća loše jer je siromašan?!?!? Netko će reći daaaa, nije u šoldima sve. Dan Pena, također milijarder će reći ako mislite da se novcem ne može sve kupiti, samo ne znate gdje kupovati.

 

Poanta teksta je da naš osjećaj vrijednosti kreira naše unutarnje stanje. Nećemo ga promijeniti okolnostima izvana. Naš osjećaj vrijednosti se kreira unutar nas. Ovladajte time i moći ćete postići sve što želite.

 

Zanimljivo! Kako se to radi?

Razvija se kao i sve ostalo. Ako želite biti boksač, boksajte. Naučite raditi ono što boksači rade i ponavljajte to dok god na odgovor čime se baviš ne možete s pravom odgovoriti „Boksom“.

Ne mora to biti boks. Upišite na liniju sve ono što želite. Učitelj, doktorica, pilotkinja, kuhar, ali ne samo to, sretna osoba isto, privlačna osoba, moćna osoba, davatelj, primatelj, pristojan i drag… samo radi ono što trebaš raditi da upadneš u opis koji priželjkuješ.

 

Odgovori na pitanja koja ćete sada postaviti

Ah, a mora se raditi na tome?

MORA! Na svemu morate raditi. Čak i na lijenosti morate raditi. Ja bih se značajno morao potruditi da tri dana ne radim ništa nego okrećem kanale na televizoru. Mnogima je to uobičajeno ponašanje. Ali oni su to radili puno duže i sustavnije nego ja. Zato ja to ne mogu prihvatiti, a oni to žive.

Isto je sa svim. Kradljivci moraju razviti više vještina i više kontrolirati emocije, nego netko tko je pošten. Sportaši su uložili svoje živote u sport kojim se bave, a zapravo jako malo ih uspijeva. Samo zato što tih malo ima volju učiniti ono što je potrebno.

Koliko to traje?

Promjena može biti zaista brza. A može trajati godinama ili ju možda nikada ne ostvarite. O čemu ovisi? O tome koliko sebe u to ubacite.

Ponekad mi dođu ljudi koji su nezadovoljni životom ili nekim  njegovim dijelom, no svaki dan se trude održavati taj program života. Kad ih pitam žele li se promijeniti, odgovor je veliko DA, prenaglašeno da, bez razmišljanja. Sljedeće pitanje je koliko dnevno vremena želiš uložiti u to? Paaa, ne znam. Uspostavi se da im je deset minuta meditacije dnevno previše i da ne stignu. Toliko žele pobjeći iz toga gdje jesu da od održavanja tog programa ne stignu deset minuta dnevno kreirati svoju budućnost.

Dakle, što ćete vi danas UČINITI?! Ne pročitati, ne pogledati video, ne razmišljati i planirati! Učiniti! To jedino vrijedi.

Ako niste zadovoljni, usudite se dozvoliti da se ta struktura koja vas puni nezadovoljstvom raspadne. Ona vam i onako ne služi. Ili?

Ako mislite da ne možete sami, javite se na skender.miro@gmail.com na besplatan razgovor u kojem ću saznati koliko to želite. Znam da možete bolje. Ako u vama ima i mrvica volje za promjenom, učinit ćete to! Zaista vrijedi truda.

 

Share.

About Author

MIROSLAV SKENDER

TRENER OSOBNOG RAZVOJA Kroz mnoge godine osobnog razvoja i mnoge godine edukacije za trenera osobnog razvoja prepoznao sam vlastitu autentičnost te odabrao upravo to, ono najbolje od sebe podijeliti sa svijetom oko sebe. Pobijedio sam samo ako su i oni oko mene pobijedili. Stoga je moja misija pomoći svima koji žele i imaju hrabrosti promijeniti svoju priču.

Comments are closed.