Odredite svoj pravac i uživajte u plovidbi

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ne tako davno, moja dobra prijateljica je sjela s mojim partnerom/suprugom i sa mnom i pohvalila našu hrabrost u „povjerenje u Boga da upravlja naši brodom.”

Znala sam da je ovo samo jedna vrsta uvoda u ono što nam je zapravo imala reći.

Ona je pružala administrativnu podršku našoj glazbenoj produkciji nekoliko godina, tako da ima prilično dobar uvid u naš rad. Uozbiljila se i rekla nešto između redova “brod ne može stići na svoje odredište ako se odredište ne zna.”

Drugim riječima, postavi odredište, namjeru, a onda zamoli Boga / Svemir / Više Sile da te odvedu tamo.

2015-12-29-1451414509-9576210-ShipbyPattyNowell

Je li moguće zaboraviti ovu vrlo jednostavnu istinu? Da.

Mi smo zauzeti održavanjem broda u plovidbi – hranjenjem posade, čišćenjem i poliranjem, krpanjem jedara i osiguravanjem da brod bude spreman za vremenske nepogode i uzburkano more.

Ali, ako smo uvijek zauzeti pospremanjem jučerašnjeg nereda, nemamo vremena i energije pogledati gore i vidjeti što je na horizontu. Na taj način dospijemo u puno oluja i plovimo od luke do luke, bez dostizanja željene destinacije.

Kad  nas je prijateljica suočila s ovim izazovom, imala sam duge nedovršene liste i nesvršene zadatke koji su bili nagomilani, a ja sam ih cijelo vrijeme pokušavala odraditi. Bila sam iscrpljena, pod stresom i nadala se da Bog zna što radi, jer ja više zasigurno nisam znala…

Kada me ova slika besciljnog broda udarila poput ogromnog vala, probudila sam se.

„Vrijeme je da odabereš odredište i  ploviš s povjerenjem, djevojko!“ čula sam svoj unutarnji glas kako govori.

Jer, da je Bog želio da samo plutam okolo, stvorio bi me kao morsku travu, a ne kao čovjeka.

Odredi svoj smjer i drži se tog smjera

Prvi korak koji sam napravila, prisustvovala sam webinaru o osobnom rastu, produktivnosti i učinkovitosti. Podsjetio me na nešto što sam čula puno puta, ali nekako nisam imala hrabrosti primjeniti.

„Postavi svoje odredište i Bog će te tamo odvesti“ ili „ svemir će se pobrinuti da vam pomogne.“

Pronašla sam puno kvalitetnih resursa online koji su mi pomogli da napravim ovaj mentalni pomak – od pasivne predaje pojmu  „Božje volje“ u aktivno, veselo i osnažujuće putovanje, povjerenje u božansku pomoć na putu ostvarenja.

Ovdje su koraci i resursi koje sam prošla:

  1. Postavite svoju namjeru. Aplsolutno neophodan prvi korak. Namjera je veća slika „zašto“ iza tvojih akcija (provjerite TED govor Somona Sineka o tom „zašto“), svrha koja daje smisao tvom radu/osobnim ciljevima. Na primjer, moja namjera te godine je bila da se probudim – da postanem svjesna mnogih područja svog života u kojima sam padala u stare obrasce, koji su me sprječavali da idem naprijed.
  2. Postavite svoje ciljeve. Ovo je odredište na kojem želiš biti. Postoji toliko puno prekrasnih blogova i knjiga o postavljanju ciljeva, pobrini se da izabereš neku koja je najbolja za tebe i tvoj stil. Otkrila sam da su vizualne umne mape najbolje za moje dugoročne ciljeve, jer uživam u svom radu „od dana do dana“, te sam u skladu s time sklona previše se fokusirati na usputne zadatke i izgubiti iz vida veću viziju.

Ovdje želim provesti puno vremena kako bih osigurala da se moji ciljevi uklapaju u ono što vjerujem da je život za koji sam stvorena, da stane u moje „zašto“ i da također služi i koristi i drugima.

  1. Odgovornost. Ono što mi je pomoglo da se zapravo držim svojih namjera i ciljeva bila je moja Mastermind grupa. Susrećemo se svakog ponedjeljka, prolazimo naša postignuća i postavljamo ciljeve za sljedeći tjedan. To je kao kao da imate prijatelja za vježbu. Na svakom tretmanu se vodi računa da grupa ostane produktivna i usredotočena.
  2. Menstorstvo i vođenje. Mislila sam da je ovo područje koje jednostavno nije važno – zašto plaćati online tečaj ili trenera kada je toliko puno besplatnih sadržaja? Ali novac koji sam uložila u profesionalnog trenera i online tečajeve se vrati – ne jednom, nego puno puta.

Razmišljajte o tome kao o ulaganju u sebe.

Smatram da već tri termina s pravim trenerom mogu donijeti promjene u život, ali ponekad trebamo dugoročnu podršku.  Moja prva trenerica je ponudila online tečaj s email podrškom na godinu dana po vrlo razumnoj cijeni. U prvih nekoliko mjeseci, pomogla mi je da riješim neke probleme i da krenem naprijed – nešto što moja terapeutkinja nije učinila u nekoliko godina terapije. (Radiant Health Institute, na kojem sam dobila svoj certifikat, ima listu izvrsnih certificiranih holističkih life coacheva.)

  1. Povezivanje. Svaki dan, poveži se s Božanskim. Za mene, to je ono što me drži motiviranom, uzbuđenom i živom. Osjeća se kao povezivanje ili „priključivanje“ s Izvorom Života, Ljubavi i Svjetlom koje donosi svrhu (i energiju) u sve što radim.

U danima kada je moja to do lista i broj zadataka pretjerano dugačka, brzo skeniram video preuzet s Međunarodne svemirske postaje koji me trenutačno  podsjeti da smo svi  dio jedne ljudske obitelji – živimo zajedno na jednom malom planetu. Kada postanemo svjesni kako smo svi povezani, naši ciljevi i naši životi vode većem cilju.

Koristeći ove korake, moj suprug/partner i ja smo rekonstruirali naš biznis glazbene produkcije, odradili dvije pune sezone tv showa Waking Up In America i lansirali dva nova brenda – u manje od dvije godine.

Najvažnije, ja sam se pomaknula od energetskog pražnjenja i točke na kojoj sam bila zapela u osvježenu kreativnost i energiziranje nove struje.

Dakle, postavite svoju namjeru, isplanirajte svoje ciljeve i sa svim postavljenim jedrima, uživajte u plovidbi.

Autorica: Tajči Cameron

Tajči Cameron

Tajči Cameron

Prevela: Marijana Glavaš

 

 

 

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.