Obblie

0

Kao što znate, Marta je obla i osjeća se sjajno 🙂

Moram vam reći da nije uvijek bilo tako. Oduvijek mi je višak kilograma predstavljao problem. Ovisno o životnim okolnostima, ponekad je taj problem bio veći, ponekad bih ga i zanemarila. Ponekad bih razmišljala što mogu učiniti, ponekad bih uspjela, ponekad potonula. Isprobala sam sve dostupne dijete, liječnike, metode, savjete, nutricioniste, aqua aerobike i obične aerobike, brojanje kalorija, kozmetičare, orbidreke, akupunkturu, izgladnjivanja… Ponekad bih smršavila i još češće zdebljala. Mislim da svi s viškom kilograma znaju o čemu govorim. Vi ostali, mogu vam reći da nije tako jednostavno kako se čini. Da to ne mora biti manjak samokontrole, ne mora biti neznanje, nije ovisnost o jelu, da to nije odabir. To je tako. To imaš ili nemaš. Na tebi je odluka kako ćeš se nositi s tim. E to JE odabir. I isto vrijedi za mnoge druge životne izazove – kako se s njima nosimo? Bilo je dosta naporno prolaziti kroz teenagersku dob s tom “posebnošću”. Sada tek vidim da je to bio blagoslov, jer sam danas upravo takva zbog specifičnog iskustva iza sebe. Kažu da te ojača ono što te ne ubije. E pa mogu ponosno reći da je mene ovo ojačalo. Mnogo – i u struku i u bokovima 🙂

Ne mogu se odlučiti koje su situacije više utjecale na mene – od skidanja u kupaći kostim na plaži, neprimjerenih komentara, muke penjanja na Sljeme s prijateljima ili pak pronalazak lijepe mladenačke odjeće u većim konfekcijskim brojevima. Mislim da je ovo zadnje bio jedan od najvećih izazova. Naprosto zato što su ostali bili sezonskog ili prolaznog karaktera, a ovaj je bio stalan. Ovu sam bitku vodila svaki, svaki dan. Dostupna odjeća bi mi bila ili preskupa ili bakinog dezena ili poliester kojeg mrzim, a najčešće zapravo nije bilo mog konfekcijskog broja. Čak sam zbog nedostatka takve odjeće po dućanima odlučila naučiti šivati. E to je iskustvo koje je promijenilo moju percepciju viška kilograma iz problema u prihvaćanje, iz mučne neprihvaćenosti u prihvatljivu “drugačijost”. Jedan od bitnijih trenutaka je kad sam shvatila da ako sašijem nešto u čemu se osjećam dobro i sebi izgledam dobro, moj problem više nije problem! Ja se osjećam dobro, ja se osjećam sjajno!

Shvatila sam i to da ako nema drugog načina, problem ne rješavam glavom kroz zid. Da ako sve isprobane metode ne funkcioniraju, ne znači da nema izlaza. Ako ne mogu smršaviti, da nisam gubitnik te bitke. Okrenula sam postavke problema naopačke i upitala se – koja je moja prednost zbog toga? Pa moja prednost je dugogodišnje iskustvo u nošenju viška kilograma 🙂 Znam, zvuči čudno, objasnit ću.

Odlučila sam se nositi s tim problemom ruku pod ruku, preimenovala sam ga u novu mogućnost (jer, tko voli probleme?) i shvatila da želim pomoći svima koji su u fazi tog mog nekadašnjeg problema da se osjećaju sjajno! Kako već neko vrijeme šivam odjeću, odlučila sam napraviti kolekciju odjeće za punije, jer želim pomoći drugima da barem više ne vode ovu svakodnevnu dosadnu bitku. Da imaju više energije, volje i vremena posvetiti se drugim dnevnim izazovima. Možda čak i mršavljenju!

Reći ću vam samo da su modeli trenutno u nastajanju. Napravljeni su od ugodnih materijala koje isprobavam osobno već godinama. U nastajanju je i online trgovina www.obblie.com gdje će vam kolekcija biti dostupna. Na stranici se možete prijaviti i na newsletter kako bi prvi saznali kada Obblie krene s radom! Također, ako Vi osobno nemate problem pronalaska odjeće većih konfekcijskih brojeva, sigurno znate nekoga tko ima – i kome možete pomoći preporukom Oble Marte i www.obblie.com online trgovine.

Pridružimo se zajedno svjetskom body positivity pokretu. Mijenjamo pravila, prihvaćamo različitost i proslavit ćemo obbline onako kako one i zaslužuju!

Pratite Martu i na Facebooku: Obla Marta

Share.

About Author

Suvremena žena

Portal Suvremena žena je lifestyle portal koji donosi savjete za sretan, ispunjen i zdrav život, modne trendove, priče o uspjehu koje će vas motivirati i inspirirati. Poduzetništvo je tema kojoj posvećujemo posebnu pozornost. Kroz naše teme saznajte kako kreirati vlastiti put do uspjeha, sreće i zadovoljstva u životu. Čak i najjače žene trebaju podršku na putu do sretnog i uspješnog života. Ovo je portal za ženu koja cijeni sebe i za muškarca želi bolje upoznati ženu.

Comments are closed.