Novo u Zagrebu! Suvremeno liječenje komplikacija šećerne bolesti

Pinterest LinkedIn Tumblr +

Rano otkrivanje problema na stopalu

Iskustvo pokazuje da mnoge komplikacije i amputacije možemo spriječiti ranim otkrivanjem problema, naravno, kada pacijent ne zanemari promjene na stopalu i potraži pomoć u najkraćem mogućem roku. Ako rana na dijabetičkom stopalu, u roku od dva tjedna od nastanka, ne pokazuje znakove cijeljenja potrebno je hitno djelovati.

Što je Periferna Vaskularna Rehabilitacija?

Periferna vaskularna rehabilitacija (PVR) je nova, neinvazivna i bezbolna aplikativna terapija koja prevenira, liječi, smanjuje, ali i odstranjuje komplikacije dijabetičkog stopala i sve tegobe uzrokovane nedostatnom prokrvljenošću. Namijenjena je ljudima s insuficijentnom, nedovoljnom odnosno ometanom arterijskom cirkulacijom donjih ekstremiteta. Tim bolesnicima su zajedničke promjene na stjenki krvnih žila (makro i/ili mikro) koje uzrokuju suženje arterija i kao posljedica dolazi do nedovoljnog dotoka krvi u periferne dijelove tijela odnosno stopala.

Što je novo u terapiji?

Primjenu PVR terapije omogućuje tehnologija i uređaji koji predstavljaju najsuvremenija dostignuća u znanosti. Osnova terapije je aplikacija ugljičnog dioksida i kisika u kombinaciji s laserskom terapijom. Kod svake PVR terapije se, klinički dokazano, od tri do sedam puta povećava protok krvi u nogama i time opskrba tkiva s hranjivim tvarima potrebnim za obnovu. Tvore se nove kolateralne kapilare i povećava se mikrocirkulacija. Bolja prokrvljenost u stopalima omogućuje obnovu svih tkiva, živčanih vlakana i poboljšava protuupalne mehanizme, što značajno skrati vrijeme cijeljenja dijabetičkih rana, izuzetno pomaže kod dijabetičke polineuropatije i smanjuje klaudikacijsku bol, što bolesniku produljuje liniju hoda.

Gdje se provodi?

Mogućnost primjene suvremene periferne vaskularne rehabilitacije, koja je već etablirana u Ljubljani, sada je dostupna i u novo otvorenom centru u Zagrebu, tim zdravstvenih djelatnika vođeni eminentnim stručnjacima iz područja vaskularne kirurgije mogu dati odgovore  na sve Vaše upite.

Više informacija na : www.periferna-rehabilitacija.hr 

Pripremila: dr. sc. Dubravka Šimunović

Foto: Pixabay

Share.

About Author

Suvremena žena

Donosimo teme i savjete za sretniji, zdraviji, uspješniji i ispunjeniji život, novosti iz svih ženama zanimljivih područja koja život čine ljepšim, kvalitetnijim i zabavnijim. Portal i E-magazin SUVREMENA ŽENA su namijenjeni ženama koje traže inspiraciju, motivaciju, ohrabrenje za stvaranje života o kojem su oduvijek sanjale. Kroz sadržaje ih želimo osnažiti, potaknuti ih da vjeruju u sebe, da jačaju samopouzdanje i svjesnost o sebi, da žive zdravo, da preuzmu odgovornost za svoj život i živote onih koji o njima ovise.

Comments are closed.